Meteoroloji, 13 İl için Kuvvetli Rüzgar ve Yağış Uyarısı Yaptı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, ayrıca Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışın beklendiğini duyurdu.

MGM'nin bildirisine göre, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) etkili olacak. Bu durum, ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara neden olabilir.

Ayrıca, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Bu yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi olduğu hatırlatılarak, vatandaşların olası tehlikelere karşı uyarıldı.

MGM'nin verilerine göre, hava sıcaklığı yurdun batı kesimlerinde 2-4 derece azalacak ancak diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Orta ve Doğu Karadeniz 13 İl için Kuvvetli Rüzgar ve Yağış Uyarısı kuvvetli rüzgar uyarısı samsun karadeniz iç kesimleri çevre doğa samsun haber gündem haber