Meteoroloji'den yeni uyarı! Birçok ilde 'kuvvetli kar' bekleniyor: 4-5 Şubat'ta...

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beklenen soğuk ve yağışlı hava durumuna ilişkin 4 ve 5 Şubat tarihlerine dikkat çekeren birçok il için sarı kod ile 'kuvvetli kar' uyarısı geçti. İşte 'kuvvetli kar' beklenen iller ve İstanbul, Ankara, İzmir tahminleri.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bugün dahil olmak üzere özellikle yarın (4 Şubat) ve pazar günü (5 Şubat) için sarı renk kodlu bir uyarı geçti. 'Kuvvetli kar' beklenen illere yönelik yapılan uyarıda, kar yağışlarının etkili olacağı saatlere de dikkat çekildi. Meteoroloji, İstanbul, Ankara ve İzmir ile diğer batı illeri için de tahminlerini duyurdu.


KUVVETLİ KAR YAĞIŞLARINA DİKKAT!

Meteoroloji'den yapılan son uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam (Cuma) saatlerinden sonra bölgenin batısından itibaren beklenen yağışların, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin ve Batman çevreleri ile Diyarbakır’ın güneyinde kuvvetli (5-20 cm), Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar, Hatay ve Kilis’in yükseklerinde (700m üzeri) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile kar yağışı olan yerlerde yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Açıklamada, "Yağışların, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde bölgenin batısında, gece saatlerinde doğusunda etkisini kaybetmesi bekleniyor" ifadeleri yer aldı.


İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji'nin 5 günlük haritalı hava durumu tahminine göre, İstanbul'da ise yarın (4 Şubat) yağmurlu, pazar günü (5 Şubat) karla karışık yağmur, pazartesi, salı ve çarşamba günleri ise kar yağışı bekleniyor.


ANKARA'DA HAVA DURUMU

Ankara'da ise yarın havanın bulutlu, pazar, pazartesi, salı ve çarşamba günleri ise kar yağışlı olması bekleniyor.


İZMİR'DE HAVA DURUMU

İzmir'e ilişkin Meteoroloji'nin hava durumu tahmininde ise, cumartesi ve pazar günü havanın kapalı ve yağışlı olması bekleniyor.


4 ŞUBAT CUMARTESİ HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ
5 ŞUBAT PAZAR HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ


6 ŞUBAT PAZARTESİ HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ


7 ŞUBAT SALI HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ


8 ŞUBAT ÇARŞAMBA HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ


HABER GLOBAL