Meteoroloji Uyarıyor: Bir Çok İl İçin Sağanak Yağış ve Toz Taşınımı Bekleniyor!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, hafta sonunda birçok ilde sağanak yağışlar görülecek. İç Anadolu'nun bazı kesimleri, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun batısı ile Antalya, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde sağanak yağışlar beklenirken, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hafta sonunda birçok ilde sağanak yağışlar görülecek. İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Antalya, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Ayrıca, Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde toz taşınımı görüleceği için yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Bölgelere Göre Hava Durumu:

Marmara: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Ege: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor. Bölgenin güneyinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Antalya çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında toz taşınımı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güney ve doğu kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevrelerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava durumu raporu, vatandaşların günlük yaşamlarını etkileyebilecek hava koşulları hakkında bilgi vermektedir. Bu nedenle, hava durumu uyarılarına dikkat edilerek gerekli önlemlerin alınması önemlidir.

samsun Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteorolojiden uyarı bir çok ilde sağanak yağış ve toz taşınımı toz taşınımına dikkat çevre iklim değişikliği samsun haber gündem haber