Meteoroloji Uyarıyor: Yerel Kuvvetli Yağışlar Geliyor!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), hafta sonu için hava durumu uyarısını yaptı. Özellikle Edirne ve Kırklareli çevrelerinde gece saatlerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. MGM, batı kesimlerde sıcaklıkların 2-4 derece düşeceğini, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağını bildirdi. İşte bölge bölge hava durumu raporu...

Marmara Bölgesi'nde parçalı bulutlu geçişlerin yaşanacağı, batı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Bu yağışların Edirne ve Kırklareli çevrelerinde gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Ancak Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay'ın batısı ile Adana'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Ancak rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Bölgenin yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Ancak Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

hava durumu Meteoroloji uyarı sağanak yağış yerel kuvvetli yağış marmara akdeniz karadeniz doğu anadolu güneydoğu iç anadolu çevre samsun haber gündem haber