Metin Akpınar ve Erman Toroğlu yaş sınırına takıldı! Artık ceza yazamayacaklar

TAKİP ET

Fahri trafik müfettişliği yapan Metin Akpınar ve Erman Toroğlu, yeni yaş düzenlemesi nedeniyle görevlerini bırakmak zorunda kaldı. Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile birlikte, fahri trafik müfettişlerinin 70 yaşından büyük olmaması gerektiği belirtildi. Bu düzenleme sonucunda, 79 yaşındaki Toroğlu ve 82 yaşındaki Akpınar'ın müfettişlik görevleri sona erdi.

Yapılan değişiklikle birlikte Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliği'nde yaş sınırıyla ilgili düzenleme yapıldı ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Artık fahri trafik müfettişleri 70 yaşından büyük olamayacaklar.

Uluslararası yol güvenliği uzmanı ve 10 yıllık fahri trafik müfettişi Tülay Korkmaz, Kanal D Ana Haber'e verdiği röportajda, fahri trafik müfettişliğine getirilen 70 yaş sınırını doğruladı. Korkmaz, "Biz para karşılığı değil gönüllü olarak gördüğümüz cezaları yazabiliyoruz. Bunu devlet belirliyor bize. 70 yaş sınırı geldi ve artık senede 2 defa eğitim olacak. Buna katılmayanların müfettişliği iptal olacak. Kasti işlem varsa bunların da müfettişliği iptal oluyor" dedi.

Korkmaz ayrıca, yaş sınırına takılan ve müfettişlikleri iptal edilen ünlülerin arasında Metin Akpınar ve Erman Toroğlu'nun olduğunu belirtti. Bu durumda, Toroğlu ve Akpınar'ın yaş kriterine uymadığı için müfettişlik görevlerinin sona erdiği ortaya çıktı.