Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması İptal Edilmeli, Türkiye Avrupa'nın Göçmen Parkı Değildir

TAKİP ET

AK Partili Metin Külünk, Avrupa Birliği ile imzalanan Geri Kabul Anlaşması'nın iptal edilmesini talep ederek, "Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir. Anadolu'da bütün eski devletler göç dalgası ile çökmüştür, unutmayın" dedi. Külünk'ün bu çıkışına destek, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan geldi.

AK Partili Metin Külünk, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği ile imzalanan Geri Kabul Anlaşması'nın iptal edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin Avrupa'nın göçmen parkı olmadığını savundu. Bu çıkış, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Külünk, "Sosyolojik depremin önemli fay hatlarından birisi de Suriyeli göçmenlerin neredeyse yerleşik düzene geçişi ve sosyal dokumuzu parçalama sürecine girişidir. Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir. Geri Kabul Anlaşması iptal edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Suriyeli kardeşlerin Avrupa'ya geçişlerini engellemeye yönelik adımlardan vazgeçilmesi gerektiğini belirten Külünk, Suriye'de dökülen kanın emperyalizmin elinden kaynaklandığını savundu. Ayrıca, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin göç karakolu olmadığını vurgulayarak, Anadolu'da eski devletlerin göç dalgalarıyla çöktüğünü hatırlattı.

Bu çıkışa, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ da destek verdi. Özdağ, Külünk'ün açıklamasını alıntılayarak, "Sayın Metin Külünk ile siyasi duruşlarımız hep farklı oldu. Ancak vatanımız olmaz ise siyasi görüşümüzün anlamı olmaz" ifadelerini kullandı ve Külünk'ü tebrik etti. Özdağ, gelecekte herkesin Zafer Partisi gibi düşüneceğini öngörerek, Külünk'ün vatansever duruşunu takdir etti.

metin külünk geri kabul anlaşması türkiye suriye göçmenler avrupa