MHP'de Adaylık Ücreti Başvuruları Patlatıyor 

TAKİP ET

MHP'nin milletvekili aday adaylığı başvuru ücretini 3 bin lira olarak belirlemesi başvuruları patlattı. MHP'nin Samsun'da 40 aday adayı olduğu belirtiliyor. 

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyenler partilere başvurularını yapmayı sürdürüyor. AK Parti aday adayı başvuru sürecini 22 Mart 17.00'ye kadar uzattı.  MHP 21 Mart günü saat 17.00'ye, CHP 20 Mart, İYİ Parti ise 22 Mart'a kadar başvuruları alacak. 

MHP 3 BİN LİRA ALIYOR 

AK Parti, adaylık başvurusu için erkek adaylardan 20 bin lira, kadın ve genç adaylardan 10 bin lira, engellilerden ise 5 bin lira talep ediyor. CHP, aday adayı olmak isteyenlerden 30 bin lira alacak. Engelliler, kadınlar ve gençlerde ise aday adaylığı için 15 bin lira alacak. Depremlerden etkilenen Malatya, Osmaniye, Maraş, Antep, Adıyaman ve Hatay'da başvuru yapacak aday adaylarından ücret alınmayacak. İYİ Parti, milletvekili aday adayı başvuru ücretini kadın ve erkeklerde 7 bin 500 TL olarak belirledi. Engelli ve gazilerden ise ücret alınmayacak.MHP ise başvuru aidatı olarak 3 bin TL belirlendi. Aday adaylarından yüzde 40 ve üstü engelli olanlardan başvuru aidatı alınmayacak. Saadet Partisi, erkekler için 15 bin TL, kadın ve gençler için 10 bin TL, engelli vatandaşlar için 5 bin TL başvuru ücreti belirledi. Deprem bölgesindeki iller için aday adaylığı katkı payı alınmayacak.

BAŞVURU YAĞIYOR 

MHP'nin milletvekili aday adayı başvuru ücretini düşük tutması Samsun'da aday adayı patlamasına yol açtı. 

MHP'den Samsun milletvekili aday adayı başvurusu yapanların isimleri ise şu şekilde oluştu;

Aykut Çepni

Ersu Malkoç

Eyüp Alan

Hüseyin Edis

Yunis Aksu

Ali İhsan Seven

Yaşar Durmuş

Hüseyin Demir

Abdullah Karapıçak

Çağrı Çelik

Berfin Kara

Abdurrahman Çamaş

Ali Hikmet Karamollaoğlu

 İlyas Topsakal

Hami Korkmazlı

 Başvuru sayısının 40'ı bulması bekleniyor.  Zekeriya FIRAT 

MHP Samsun eski Milletvevkili Hüseyin Edis ve eski İl Başkanı Abdullah Karapıçak, MHP'de kamuoyu tarafından yakın takip edilen isimler arasında yer alıyor.