MHP'de deprem istifa rüzgarı

TAKİP ET

MHP Samsun karıştı. Teşkilatta istifa rüzgarı yaşanırken, Hüseyin Edis ile eski İl Başkanı Abdullah Karapıçak'ın milletvekili adaylığı konusunda teşkilatlar üzerinden liste savaşı verdiği öne sürüldü.

MHP Genel Merkezi, geçtiğimiz günlerde Atakum İlçe Başkanı Murat Akoğlu, Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün ve Tekkeköy İlçe Başkanı Köksal Kısa'yı görevden almıştı.  
Atakum İlçe Başkanlığına Metehan Yusufoğlu, Çarşamba İlçe Başkanlığına Harun Kaya ve Tekkeköy İlçe Başkanlığına Hakan Süzer atandı. 

YÖNETİMDEN 6 
KİŞİ İSTİFA ETTİ 

Görevden almaların hemen ardından MHP'de Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber, Vezirköprü İlçe Başkanı Dursun Gülünay, Terme İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel ve Salıpazarı İlçe Başkanı Hasan Yüksel, Ladik İlçe Başkanı Selami Aktaş görevlerinden istifa etti. İstifaların hemen ardından MHP İl yönetiminde 6 kişinin daha istifa ettiği öğrenildi. 

İstifaların ve görevden almaların önümüzdeki günlerde devam edeceği öğrenilirken, istifaların MHP MYK Üyesi ve eski Samsun Milletvekili Hüseyin Edis ile eski İl Başkanı Abdullah Karapıçak arasında yaşanan liste savaşı olduğu öne sürüldü. MHP Samsun İl Başkanlığı görevinden milletvekili aday adaylığı için istifa eden Karapıçak'ın ilçelerde oluşturduğu yönetimleri, milletvekili adaylığı düşüncesi olan Hüseyin Edis'in değiştirdiği öne sürüldü. Edis ve Karapıçak'ın birinci sıra için liste savaşı verdiği iddia edildi. 

Zekeriya FIRAT