MHP Genel Başkanı Bahçeli, Yazar Dilipak'a Sert Tepki Gösterdi

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında dört ay önceden bilgi sahibi olduğunu iddia eden yazar Abdurrahman Dilipak'a sert sözlerle yüklendi. Bahçeli, ayrıca Danıştay'ın göreve iade kararlarına da tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti grup toplantısında gündemdeki konulara değinerek, yazar Abdurrahman Dilipak'ın 15 Temmuz darbe girişimi hakkındaki iddialarına sert tepki gösterdi.

Bahçeli, Dilipak'ın "Hükümet 4 ay önceden darbe olacağını ayrıntılarıyla biliyordu. Halk ne olduğunu bilmeden meydana çıktı" şeklindeki iddialarını sert bir dille eleştirerek, "Bu şahıs iddialarını ispatlamazsa, yazdıklarını tekziplemezse dünyanın en namert insanıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında FETÖ ile mücadeleye vurgu yapan Bahçeli, "FETÖ'cüleri aklamak vatana ihanet, cinayet değil midir?" diyerek, FETÖ'nün propagandasına çanak tutulmasını alçaklık olarak niteledi.

Danıştay'ın göreve iade kararlarına da sert tepki gösteren Bahçeli, "Danıştay 5. Daire'nin FETÖ'den ihraç edilen 387 hakim ve savcıyı tekrar mesleğine iade eden kararı çok sakıncalıdır, tehlikelidir, hukuki bir temeli yoktur" dedi.

Bahçeli, HSK'nın devreye girmesi ve göreve iade edilen kişiler hakkında yeni bir inceleme başlatılması gerektiğini belirterek, "FETÖ'cüleri göreve iade etmek cinayet değil midir? Şehitlerimize hakarettir" ifadelerine yer verdi.

politika devlet bahçeli yazar dilipak tepki