MHP'li Osman Tercan: 'Üç hilalden vazgeçmem'

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret ettikten sonra 'Samsun Milletvekili Aday Adaylığı' başvurusunu yapan Osman Tercan, "Siyaseti MHP'de öğrendim. Ben bir bozkurtum, ülkücülüğümden ödün vermedim. Üç hilalden vazgeçmem" dedi.

Samsun'da inşaat sektöründe hizmet veren Osman Tercan, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden 28. Dönem Samsun Milletvekili Aday Adayı oldu.

MHP Genel Merkezi'ne giderek başvuru dosyasını teslim ettikten sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret eden Osman Tercan, Amasya'dan çocuk yaşta ekmek kapısı Samsun'a geldiğini, yaklaşık 5 yıldır da aktif siyasette yer aldığını söyledi.

Çocukluk yıllarından itibaren memleketi olarak kabul ettiği Samsun'da hamallıktan başlayıp, kendi inşaat şirketini kurduğunu belirten Osman Tercan, "Siyaseti MHP'de öğrendim. Ben bir bozkurtum, ülkücülüğümden ödün vermedim. Üç hilalden vazgeçmem" dedi.

19 YIL BOYUNCA HAMALLIK YAPTIM

Osman Tercan açıklamasında; ''1985 yılında Amasya'dan Samsun Saathane Meydanı'na geldim. İşsiz kalmamak için simit sattım, garsonluk, bulaşıkçılık yaptım. 19 yıl boyunca Saathane Meydanı'nda hamallık yaptım. Son 20 yıldır da ticarete atıldık ve işimizi büyüterek bugünlere geldim. Dürüstlük benim için çok önemli hiç bir zaman büyüklenmedim" dedi.

'ÜÇ HİLALDEN ASLA VAZGEÇMEM'

MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Osman Tercan; "Son 5 yıldır siyasetle uğraşıyorum. Biz ülkü ocaklarında büyüdük. Bizim Samsun sevdamız var. MHP'den Samsun Milletvekili aday adayı oldum. Ben bir Bozkurtum, ülkücülüğümden ödün vermedim. İş hayatında bu durumla ilgili de zarar gördüğüm anlar oldu. MHP'li ve ülkücü olduğum için bizden alışveriş yapmadan gidenler de oldu ama ne olursa olsun ben bu üç hilalden vazgeçmem'' açıklamasında bulundu.

'SAMSUN İÇİN PROJELERİM VAR'

Osman Tercan şöyle konuştu; "Sokak çocuklarıyla ilgili projelerim var. Onlara ev ortamında yurtlar açıp, iş ve aş imkanı sunarak sokaktan çocuklarımızı çekmek istiyorum. Yaşlılarımızla ilgili de projelerimiz var. Samsun'un en büyük sıkıntılarından bir tanesi köylümüze sahip çıkılmaması. Köylümüz üretiyor ama gidip çarşıda kendisi satamıyor. Bu durumla ilgili de projelerimiz var. Aracıları ortadan kaldırıp vatandaşların direkt köylüden gidip ürünleri almasını hedefliyoruz. Samsun'da işsizlik sorunu çok, özellikle genç kesim yeni mezunlar kendi alanlarında iş bulamıyorlar. Bunları kimse dile getirmiyor. Bu sorunları adaylık sürecim boyunca çözüme kavuşturmak ve vatandaşların mağduriyetini gidermek istiyorum." N. Alper CABBAR