MHP Lideri Bahçeli'den Tarım Danışmanlarına özlük hakları sözü

TAKİP ET

Samsun'da ve bölge şehirlerdeki Ziraat Odaları'nda çalışan Tarım Danışmanları, "2023'e Doğru Aday Belli Karar Net" mitingi için Samsun'a gelen MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'yi istirahat ettiği otelde ziyaret etti.

Özlük hakları konusunda MHP liderine dosya sunan tarım danışmanları, sözlü olarak da kendilerini dinleyen Bahçeli'ye teşekkür etti. 

MHP 25. Dönem Milletvekili ve MKYK Üyesi Hüseyin Edis ise, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye konuya dair bilgileri açıkladı. Bahçeli, tarım danışmanlarına 'özlük hakları' konusunda ilgileneceğinin sözünü verdi.

ÇÖZÜM İSTEDİLER 

Tarım Danışmanları, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'ye sunduğu dosyada özetle şu ifadelere yer verdi; "10-12 yıldır ziraat odalarında, birliklerde ve serbest çalışan 'Tarım Danışmanı' sayısı 1200 civarındadır. 800 kişi sözleşmeli tarım danışmanıdır. Türk tarımına hizmet eden 800 kişi mi devlete yük olmaktadır? Tarım ve Orman Bakanlığı 2023 yılı için her bir tarım danışmanına brüt olarak 72 bin TL ödenek ayırmıştır. 72 bin TL/12 ay=6 bin TL. SSK giderleri çıktığında kalan miktar; 3 bin 832 TL. 2022 yılı asgari ücret net 5 bin 500 TL olduğuna göre 2023 yılındaki asgari ücreti de göz önünde bulundurursak, tarım danışmanları bir asgari ücretlinin neredeyse yarısından daha az bir ücrete çalışmak zorunda bırakılacaklardır. Tarım danışmanlarının yok olmasına izin vermeyin. Cumhurbaşkanımız ile birlikte bizlere vereceğiniz müjdeli haberleri bekliyor olacağız."

N.Alper CABBAR