MHP lideri Devlet Bahçeli'ye 'Salıpazarı ihanet' raporu

TAKİP ET

MHP Samsun yerel seçim sonuçlarını masaya yatırdı, kaybedilen Salıpazarı ilçesinde 'ihanet' iddiaları gündeme bomba gibi düştü. MHP'li Başkan Burhan Mucur, 'ses kayıtları, tutanakların' yer aldığı bazı belgeleri Genel Başkan Bahçeli'ye raporladı. İşte detaylar...

31 Mart yerel seçimlerde Samsun'da Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) bırakılan Salıpazarı ilçesinde seçim bitti ama iddiaların ardı arkası kesilmedi. MHP'nin adayı Osman Yüksel, seçimi Büyük Birlik Partisi (BBP) adayı Refaettin Karaca'ya karşı 150 oyla kaybetti.

Salıpazarı'nda 17 bin 172 seçmenin olduğu 69 sandıkta 15 bin 656 oy kullanıldı. Geçerli oy sayısı 14 bin 686 olurken, geçersiz oy sayısı ise 970 oldu. BBP'li Refaettin Karaca 5 bin 47 oy ve yüzde 34.37'lik oranla sandıktan birinci çıkarken, MHP'li Osman Yüksel 4 bin 897 oy ve yüzde 33.34'lük oyla ikinci, Yeniden Refah Partisi adayı Alim Çakır ise 2 bin 499 oyla yüzde 17.02'lik oyla üçüncü çıktı.

OYLARA İTİRAZ EDİLDİ SONUÇ DEĞİŞMEDİ

MHP Salıpazarı ilçe yönetimi tarafından ıslak imzalı tutanak sonuçlarına ve sandıktan çıkan 970 geçersiz oya itiraz edildi ancak sonuç değişmedi. BBP'li Refaettin Karaca, önceki gün mazbatasını alarak görevine başladı. MHP Samsun İl Başkanlığı, 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlere yönelik kapsamlı bir rapor hazırladı. Özellikle seçimin kaybedildiği Salıpazarı ilçesi ile ilgili çarpıcı iddiaların yer aldığı rapor, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sunulacak.

SES KAYITLARI DOSYADA OLACAK

Devlet Bahçeli'ye sunulacak olan raporda ilginç iddialara yer verildiği öğrenildi. Seçimlerden bir kaç gün öncesinde AK Parti'de üst düzey görevlerde bulunan bazı isimlerin vatandaşlarla sohbetlerinde Yeniden Refah Partisi Adayı Alim Çakır'ın 'adaylıktan çekildiği' yönünde söylemlerde bulunduğu, BBP adayı Refaettin Karaca'ya destek istediği ses kayıtlarının olduğu öne sürüldü.

MHP'Lİ BAŞKANIN SANDIĞI ŞAŞIRTTI

Diğer yandan MHP'nin eski İl Başkanı Abdullah Karapıçak'ın mahallesi olan Kuşcuğaz'da MHP'nin adayı Osman Yüksel'e 87 oy çıkarken, BBP'li aday Refaettin Karaca'ya 142 oy çıktı. 1052 nolu sandığa ait tutanak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de sunulacak. Geçersiz oyların yüksek olduğu sandıklara itiraz etmek için girişimde bulunan MHP il ve ilçe yönetimleri, tutanaklarda ıslak imzaların olması nedeniyle sonuç elde edemedi.

'İHANET RAPORU' HAZIRLANDI

Salıpazarı'nda seçim sonuçlarının etkileyen ve özellikle bazı iddialar ışığında 'ihanete uğradıklarını' düşünen MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, önceki gün gerçekleştirdiği toplantıda seçimin kaybedilmesine neden olan tüm iddiaları ve belgeleri raporlayarak, MHP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye sunacağı öğrenildi.

mhp devlet bahçeli salıpazarı samsun yerel seçim siyaset burhan mucur