MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı Başladı: Bahçeli'nin Kürsüye Kol Askısıyla Çıkması Dikkat Çekti

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda başladı. Kurultayın dikkat çeken anlarından biri, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kürsüye kol askısıyla çıkması oldu. Bahçeli'nin konuşması sırasında kolundaki sargının fark edilmesi, kurultayın önemli bir gündem maddesi haline geldi. Tecrübeli siyasetçinin kurultay öncesinde yaşadığı omuz burkulması sonucunda kolunda incinme olduğu belirtildi.

Bahçeli'nin kolundaki sargıya ilişkin yapılan açıklamada, "Omuz burkulması sonucu kolunda bir incinme olmuştur, kendisine geçmiş olsun diyerek, nazarlığımız kabul ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kurultayda tek aday olarak yer alan MHP lideri Devlet Bahçeli, 11. kez genel başkanlığa seçilecek. Kurultay öncesinde gerçekleşen ilçe ve il kongrelerinin ardından Ankara'da gerçekleşen büyük kurultayda Genel Başkan ile Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri seçilecek. Bahçeli'nin yeniden genel başkan seçilmesi bekleniyor.

Bahçeli'nin konuşmasından önemli satır başları ise şöyle:

"Ülkemizin 81 ilini temsilen hazır bulunuyorsunuz bu salonda. Türk milletinin kutup başı olan bütün değerlerimiz aramızda, yanımızdadır. Mücadeleleri mücadelemiz, hedefleri hedeflerimizdir. Ülkümüzden dönersek, döneklere güvenirsek gök girsin kızıl çıksın."

"Türkiye Cumhuriyetinin yüz yıllık mirasını yağmalayan güruh milletimizi mağlup etmek için yanıp tutuşuyor. Ardışık kumpaslarla Türk siyasetini zehirleme gayretindeler. 14-28 Mayıs tarihlerindeki seçimlerde hayal kırıklığına uğrayan muhalefet birbirini yiyip bitirerek 31 Mart'a kara propaganda ile hazırlanıyor."

"Cumhuriyetimizin ilk asrından en büyük demokrasi ve kalkınma atılımı olan, ilk tohumlarını Devlet Bahçeli'nin attığını bildiğimiz 2023 hedeflerini birlikte hayata geçirdik."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da MHP'nin kurultayına yazılı bir mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, Cumhur İttifakı çerçevesinde MHP ile birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve MHP'nin Türkiye'nin geleceğine dair önemli bir rol oynadığını vurguladı.

MHP in 14. Olağan Büyük Kurultayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mhp genel başkanı devlet bahçeli kürsüde konuşma kürsüde kol askısıyla çıktı siyaset gündem samsun samsunhaber haber