MHP Samsun'da Operasyon Hazırlığında

TAKİP ET

Samsun'da Cumhur İttifakı'nda İlkadım, Ladik ve Bafra'da AK Parti ve MHP arasında yaşanan çatlak genel merkezlerin takibine girerken, MHP adı geçen teşkilatlara fatura kesmeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

Samsun İlkadım Belediye Meclisi'nde encümen seçiminde ve başkan vekilliği görevlerinde Cumhur İttifakı meclis üyelerinin tam desteğini birbirlerine vermemesi, çatlak olarak yorumlandı. Yeniden Refah Partisi'nin kazandığı Ladik Belediyesi'nde ise meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AK Parti, encümen seçiminde MHP'ye destek vermedi, CHP'li üye encümene girdi. Ladik ve İlkadım'da Cumhur İttifakı'nda yaşanan çatlak, Bafra'da doruğa çıktı. 

AK Partili Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın meclise getirdiği bütün teklifler, MHP'li meclis üyelerinin İYİ Parti, CHP ve Yeniden Refah Meclis Üyeleri ile birlikte hareket etmesi sonucu reddedildi. Bafra Belediye Meclisi'nde Başkan Hamit Kılıç’ın Kadim Bafra Yönetimi, Sermaye Artırımı, Tazminat Belirleme konularına ilişkin verdiği teklife, MHP'li meclis üyelerinden 'hayır' oyu geldi. Ayrıca hisseli arsa satışı yetkisinin Belediye Meclisi Encümeni’ne verilmesi de MHP, YRP, CHP ve İYİ Parti’nin 19 oyuyla reddedildi. MHP İlçe Yönetimi, yerel seçimler öncesinde Başkan Hamit Kılıç'ın adaylığına karşı çıkıyordu. 

3 İLÇEYE FATURA ÇIKACAK 

İlkadım, Bafra ve Ladik'te Cumhur İttifakı'nda yaşanan çatlaklar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse ve MHP İl Başkanı Burhan Mucur tarafından parti genel merkezlerine raporlandı. Cumhur İttifakı'nda İlkadım, Ladik ve Bafra'da AK Parti ve MHP arasında yaşanan çatlak genel merkezlerin takibine girerken, MHP adı geçen teşkilatlara fatura kesmeye hazırlanıyor. Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre; MHP Genel Merkezi, İlkadım, Bafra ve Ladik yönetimlerini görevden almaya hazırlanıyor. MHP İl Başkanı Burhan Mucur'unda görevden alınmasına, MHP Samsun Milletvekili Prof.Dr. İlyas Topsakal'ın engel olduğu öne sürülüyor. MHP İl Başkanı Burhan Mucur ile ilçe yönetimlerinin Ankara'da bulunduğu öğrenildi. 

Cumhur İttifakı'nda İlk Kriz Yaşandı! Samsun'da İl Başkanları Açıklamalarda Bulundu... - Habere gitmek için tıkla

samsun mhp devlet bahçeli siyaset