MHP Samsun İl Başkanı Osman Kandıra: 'YEDAŞ çözüm sözü verdi takipteyiz'

TAKİP ET

YEDAŞ'ın farklı tarlaları bulunan çeltik üreticilerine tek saat uygulanacağını belirterek kestiği kaçak elektrik cezalarını üreticilerden gelen tepki sonrası iptal edip icraları durdurmasının ardından MHP'den üreticilere destek mesajı geldi.

YEDAŞ, Samsun'da çeltik üreticilerine tek elektrik saati kullanma zorunluluğu getirmiş, farklı tarlalarda tek elektrik saatini gezdiren üreticilere 'kaçak elektrik' cezası kesmiş ve icra işlemleri başlatmıştı. Ziraat Odası Başkanlarının tepkilerini yükseltmesinin ardından YEDAŞ geri adım atmıştı. Bu sürecin ardından MHP İl Başkanı Osman Kandıra'dan üreticilere destek mesajı verdi. 

MHP'DEN AÇIKLAMA 

MHP Samsun İl Başkanı Osman Kandıra "YEDAŞ Samsun Bölge Müdürü Emin Uğur Asan ile  yaptığı görüşme neticesinde takipçisi olduğumuz tarımla uğraşan çiftçi kardeşlerimizin mağdur olmasına sebep olan 'sulama için kullanılan elektrik sayaçlarının sabitlenmemesini' gerekçe göstererek kaçak kullanım nedeniyle ceza kesilip ardından başlatılan icra takiplerinin durdurulduğu, mevcut cezaların iptal edildiği ve ödenmiş olanların paralarının iade edileceği müjdesini aldık. Anadolu'nun en verimli topraklarından biri olan Samsun'da çiftçilerimizin sesi olmaya, üretici kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz "ifadelerini kullandı. 

Nazım AKPINAR 

Çeltik üreticisini 'kaçak' duruma düşüren YEDAŞ'tan geri adım - Habere gitmek için tıkla