Microsoft Excel ile Hesaplama İşlemlerinizi Hızlandırabilirsiniz !

TAKİP ET

Microsoft markası tarafından tasarlanan Excel yazılımı, dünyada en çok kullanılan elektronik tablolama programı haline gelmiştir. Windows ve Macintosh bilgisayarlar için geliştirilen yazılım, bütün temel tablolama işlemlerini barındıran niteliklere sahiptir.

Odyssey adıyla tanınan daha sonra Microsoft Excel olarak piyasaya sunulan program hücre ve sütunlardan oluşan tablo görünümüne sahiptir. 1985 ve 1987 yıllarında kullanıcılar ile buluşturulan programda çok sayıda dil desteği de bulunmaktadır. İşletme ve kişisel kullanım için farklı farklı avantajların olduğu yazılım ile verilerinizi kısa sürede düzenleyerek, zamanınızdan tasarruf edebilirsiniz. Programdaki hazır şablonlar ile elektronik tablolarınızı daha kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

C++ programlama diliyle tasarlanan Excel ile hazırlanan içerikler .xls ve .xlsx dosya formatları ile kaydedilmektedir. İçerisinde çok sayıda formül, işaret sayı, rakam, meta grafik, tablo, yorum ve mini grafikler gibi çok çeşitli araçlar barındıran geniş kapsamlı bir yazılımdır. Küçük ekranda dahi kolayca kullanılabilen program ile hücre bazlı hesaplamalar yapabilir, eksen tabanlı tablolar hazırlayabilirsiniz. Yazılım bilgisine sahip iseniz Visiual Basic ile programdaki özellikleri çeşitlendirebilir, ekstra komutlar ekleyerek basit hesaplama programları haline getirebilirsiniz.

Binlerce satır ve sütundan oluşan tablolarda çeşitli boyut, renk, metin, yazı tipi, vurgusu, arka plan rengi gibi birçok değişikliği yapabilir, daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Çok sayıda düzenleme ve özelleştirme kriterine sahip Excel’in rakipleri olan Libre Office yazılımındaki Calc programı gibi diğer popüler elektronik tablolama programlarından farklı ise ilk piyasaya sunulan Microsoft ürünü olmasıdır. En büyük avantajlarından bir diğeri de çok sayıda geliştirilebilir özelliği sayesinde profesyonel çalışmaları kolaylaştırmasıdır. Excel ile hazırladığınız tabloları e-posta ile başkalarına da kolayca gönderebilir, ortak çalışmalar yürütebilirsiniz.

Microsoft Excell’in bazı önemli özellikleri ;

• Windows ve Macintosh desteği

• Çoklu dil desteği

• Kolay kullanım, sade arayüz

• Gelişmiş araç setleri

• Düzenleme ve geliştirme eklentileri

• Küçük ekranda dahi kolay kullanım

• E-posta ile paylaşım

Microsoft Excell ve diğer tablolama programlarının güncel versiyonlarını indirmek için Türkiye’nin yazılım arşivi https://www.indiriste.com/’u ziyaret edebilirsiniz.

microsoft excel libreoffice microsoftexcel indir