Millet İttifakı'nın 'Samsun Mitingi'nden dikkat çeken notlar...

TAKİP ET

Samsun'da düzenlenen mitinge katılan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu için geniş güvenlik önlemi alındı. Sosyal medyada yer alan suikast söylemleri üzerine Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'çelik yelekle' kürsüye çıktı.

Sosyal medyada yer alan iddiaya göre Gürcistan'dan bir suikast timinin Türkiye'ye giriş yaptığı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast yapacağı yolunda çıkan söylentiler üzerine, Samsun'daki mitingde ve öncesinde geniş güvenlik önlemi alındı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılmak isteyen vatandaşlar, iki kez üst aramasından geçirildi. Vatandaşların üstleri ve çantaları didik didik aranırken, metal eşyalar ve çakmaklarda el konuldu. Meydandın etrafında bulunan binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi.

KORUMALAR HAZIR BEKLEDİ

Konuşmasını yapmak için sahne çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelik yelek giydikleri görüldü. Kılıçdaroğlu, konuşmasını yaparken geniş bir koruma grubu da kendisine sahnede eşlik etti. Korumalar uzun namlulu silahlarla beklerken, 2 koruma da elindeki siyah çanta ile hazır bulundu.

SAĞLIKÇILAR ORTADA GÖRÜNMEDİ

Meydanda toplanan kalabalık içerisinde zaman zaman rahatsızlanan olmasına rağmen sağlık personellerinin ortada görülmemeleri dikkat çekti. Rahatsızlanan vatandaşları polisler kalabalık içinden çıkarmak zorunda kalırken, bir vatandaşa da doktor olan CHP Samsun Milletvekili adayı Opr. Dr. Murat Çan müdahale etti.

Millet İttifakı'nın liderleri, mitingin ardından Ankara'da yapacakları mitinge katılmak üzere yine geniş güvenlik önlemleri altından Samsun'dan ayrıldılar. Mitinge ayrıca Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı.

PANKARTLAR VE DÖVİZLER DİKKAT ÇEKTİ

Cumhuriyet Meydanı adeta doldu taştı. Drone görüntülerde meydanın etrafında yoğun kalabalık olduğu görüldü. Ayrıca miting alanında 7'den 70'e kadını genci ve çocukların ellerindeki pankart ve dövizler dikkat çekti. Liderler, elleriyle 'kalp' işareti yapıp Samsunluları selamlarken, vatandaşlar da aynı karşılığı verdi.

N. Alper CABBAR - İsmail AKDUMAN