Milletvekillerinden 4'ü Belediye Başkanlığı Yarışını Kazandı

TAKİP ET

Yerel seçimlerde 26 milletvekilinden 4'ü belediye başkanlığına seçilirken, CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 125'e düşecek.

Yerel seçimlere katılan 26 milletvekilinden CHP'li 4 isim, belediye başkanlığına seçildi. Toplamda 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İYİ Parti'den 7, CHP ve Saadet Partisinden 5, AK Parti'den 4, DEVA Partisi, DEM Parti ve Türkiye İşçi Partisinden 1'er, HÜDA PAR'dan ise 2 milletvekili aday oldu.

CHP'nin aday gösterdiği 5 milletvekilinden 4'ü belediye başkanı seçilirken, bu durum CHP'nin Meclisteki sandalye sayısının 129'dan 125'e düşmesine neden olacak.

AK Parti'den ise İstanbul, Aydın, Eskişehir ve İzmir milletvekilleri yerel seçimlerde başarılı olamadılar. Aynı şekilde, CHP'den Malatya, İYİ Parti'den Adana ve İzmir, Saadet Partisi'nden İstanbul ve Kayseri, DEM Parti'den Erzurum, DEVA Partisi'nden Ankara, TİP'ten İstanbul ve HÜDA PAR'dan Batman ve Mersin milletvekilleri belediye başkanı seçilemedi.

Belediye başkanı seçilen milletvekilleri, seçim sonuçlarının tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde tercih haklarını kullanacak. Bu süre içinde tercih haklarını kullanmayanlar, seçildikleri yeni görevi reddetmiş sayılacaklar.

26 milletvekilinden 4ü belediye başkanlığına seçilirken CHP in Meclis eki sandalye sayısı 125e düşecek yerel seçim Milletvekillerinden 4ü Belediye Başkanlığı Yarışını Kazandı samsun haber gündem haber