Milli Akıncı İnsansız Hava Aracı Çakır Füzesi İle Hedefini Tam İsabet Vurdu

TAKİP ET

Milli imkanlarla geliştirilen Roketsan ÇAKIR Seyir Füzesi, bir atış testini daha başarıyla tamamladı. Bu testte, Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) tarafından fırlatılan ÇAKIR füzesi, hedefini tam ortasından vurdu. Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerle birlikte "Türk Havacılığının Altın Çağı" ifadesini kullanarak bu önemli başarıyı duyurdu.

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi kapsamında geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, yerli olarak üretilen Çakır seyir füzesi ile başarılı bir atış testi gerçekleştirdi. AKINCI'nın Sinop Atış Alanı'nda 100 kilometre uzaktan ateşlediği Çakır Seyir Füzesi, Karadeniz üzerindeki hedefini tam isabetle vurdu. Atış testi sırasında Çakır füzesi, 800 km/s hıza ulaştı.

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Türk havacılığının önemli bir dönemine tanıklık ettiklerini vurgulayarak milli seyir füzesi Çakır'ın AKINCI TİHA'ya entegrasyonunu ve atış testini duyurdu. Bayraktar, Azerbaycan envanterine giren AKINCI TİHA'nın, Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayisindeki önemli bir başarısı olarak öne çıktığını belirtti. Ayrıca, Suudi Arabistan Krallığı ile gerçekleştirilen büyük çaplı ihracat ve iş birliği anlaşmasını Cumhuriyet tarihinin en büyük ihracat anlaşması olarak değerlendirdi.

milli akıncı insansız hava aracı çakır füzesi roketsan seyir füzesi