Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İçin Okullara 500 Bin Ton Kömür Dağıtacak

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlara 2024-2025 eğitim öğretim yılında Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) tarafından 500 bin ton kömür dağıtılacak. Bu karar, Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca; 2024-2025 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlara azami 500 bin ton kömür dağıtılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın talep üzerine bu miktarı artırma yetkisi bulunuyor. Dağıtılacak kömür miktarı, okulların derslik sayıları, binaların yapısal özellikleri ve bölgenin iklim koşullarına göre belirlenecek. Dağıtılan kömürler sadece ısınma amacıyla kullanılabilecek ve Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından nakledilecek.

Görevlendirme Bedelleri TKİ'ye Ödenecek

Bu kapsamda dağıtılacak kömürlere ilişkin bedeller, görevlendirme bedeli olarak kabul edilecek ve Türkiye Kömür İşletmeleri'ne ödenecek. Bu süreç, TKİ tarafından belirlenen kriterlere uygun olarak CIF satış esaslarına göre gerçekleştirilecek. Bu adım, öğrencilerin ve okulların ısınma ihtiyacını karşılamak amacıyla atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

milli eğitim bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 500 bin ton kömür dağıtılacak Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca Hazine ve Maliye Bakanlığı Görevlendirme Bedelleri TKİye Ödenecek Türkiye Kömür İşletmeleri ekonomi eğitim samsun haber gündem haber resm