Milli Eğitim Bakanlığı: Türkçe ve Matematik Ortak Sınav Tarihleri Belli Oldu

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul ve liselerde ikinci kez yapılacak olan Türkçe ve matematik ortak sınav tarihlerini açıkladı. Buna göre, ortaokul 6. sınıf Türkçe ile lise 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart Salı, matematik dersleri için ise 27 Mart Çarşamba günü ülke genelinde ortak sınav yapılacak.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde yapılacak ortak yazılı sınav tarihlerine ve ortak sınavlara yönelik konu soru dağılım tablolarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Sınavların kapsam geçerliğinin artırılması ve öğrencilerin daha bilinçli bir şekilde sınavlara hazırlanması amacıyla hangi konu ve kazanımlardan kaç soru sorulacağını gösteren konu soru dağılım tabloları da hazırlanarak yayımlandı.

Ülke genelinde yapılacak olan ortak yazılı sınavlarda; ortaokul 6. sınıf Türkçe dersi için 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu veya kısa cevaplı olmak üzere toplam 16 soru, 6. sınıf matematik dersi için ise 10 açık uçlu veya kısa cevaplı sorudan oluşacak.

Lise 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi ortak sınavında 7 açık uçlu veya kısa cevaplı soru, matematik dersinde ise 8 adet açık uçlu veya kısa cevaplı soru sorulacak. Öğrencilere başarılar dileriz.

MEB Türkçe matematik ortak sınav tarih