Milli Haberleşme Çözümü, Yapay Zeka ile Güçleniyor: uMAYA SD-WAN

TAKİP ET

ULAK Haberleşme AŞ'nin Türk mühendisleri tarafından geliştirilen uMAYA SD-WAN, geniş alan ağ altyapılarını daha güvenli ve düşük maliyetli hale getiriyor. Yapay zeka entegrasyonu ile ürün, global pazarda iddiasını artırıyor.

ULAK Haberleşme AŞ, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde (Mobile World Congress-MWC 2024) milli teknoloji çözümlerini tanıtarak dikkat çekti. Türk mühendisleri tarafından geliştirilen uMAYA SD-WAN, geniş alan ağ altyapılarını güvenli, kolay yönetilebilir ve düşük maliyetli hale getirme özelliği ile öne çıktı.

2019'dan bu yana birçok kurum ve kuruluşun kullanımına sunulan uMAYA SD-WAN, yazılım tanımlı yaklaşımla geniş alan ağ altyapılarının yönetimini ve siber güvenliğini sağlıyor. SD-WAN, merkezi yönetim, ağ soyutlama, ağ otomasyonu, artırılmış siber güvenlik gibi son kullanıcıyı doğrudan etkileyen fonksiyonları içeriyor.

ULAK Haberleşme AŞ Sistem Mühendisliği Müdürü Ali Akçay, yaptığı açıklamada uMAYA SD-WAN'ın geniş alan ağ altyapılarında güvenli ve kesintisiz iletişimi sağladığını belirterek, ürünün Türkiye'de ve dünyada birçok yerde kullanıldığını ifade etti. Akçay, "Bu yılki fuarda yapay zeka ve bulut tabanlı çözümler ön plandaydı. Biz de kendi ürünlerimizle bu teknolojilere odaklanıyoruz." dedi.

Akçay, "Ürünümüzün global rakiplerle yakın düzeyde olduğunu, teknik olarak avantajlı özellikler sunduğunu görüyoruz. Yapay zeka ve bulut tabanlı çözümleri ürünümüzle entegre etmeye çalışıyoruz. Siber güvenlik ve ağ üretimi fonksiyonlarında yapay zeka kullanımını hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Siber güvenliğin her geçen gün karmaşıklaştığına vurgu yapan Akçay, yapay zeka tabanlı yöntemlerin bu alanda hayati önem taşıdığını belirtti. Yapay zeka sayesinde, siber saldırılar ve güvenlik açıklarına hızlı yanıt verme imkanının doğduğunu ifade etti.

Akçay, "SD-WAN ürünümüzde yapay zekayı özellikle siber güvenlik katmanında yoğun olarak kullanmayı hedefliyoruz. Bu, otonom bir siber güvenlik katmanı sağlayarak güvenlik risklerini azaltmayı amaçlıyor." dedi.

SD-WAN'ın geniş alan ağ altyapısında şubeler, bölgeler ve merkezler arasındaki trafiği yönetmek için kullanıldığını belirten Akçay, ürünün uçtan uca bir siber güvenlik sağladığını, farklı taşıyıcı şebekeleri aynı anda kullanabilme yeteneği ile kesintisiz hizmet erişimi sunduğunu dile getirdi. Akçay, Türkiye'nin milli haberleşme çözümünün, yapay zeka ile kazanacağı yeteneklerle global pazarda daha da güçleneceğini ifade etti.

Milli Haberleşme Çözümü yapay zeka umaya sd-wan teknoloji türk mühendisleri samsunhaber haber gündem