Milyonlarca Emekli İçin Müjdeli Haber: Bayram İkramiyeleri Ödeniyor!

TAKİP ET

Emeklilerin uzun süredir beklediği gün geldi. Bayram ikramiyeleri yarından itibaren hesaplara geçmeye başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK), Bağ-Kur ve memur emeklileri için ödeme takvimi netleşti. İşte detaylar...

2024 yılı için bayram ikramiyesi %50 artışla 3 bin TL'ye yükseltildi! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri bu yıl toplamda 6 bin TL emekli bayram ikramiyesi alacak.

Bayram İkramiyesinden Kimler Faydalanabilir? Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde, bayram ikramiyesinden kimlerin faydalanabileceği en çok merak edilen konuların başında geliyor. Bu kapsamda, vefat eden sigortalıların yakınları ile dul ve yetim maaşı alanlar, hisseleri oranında ikramiye alabiliyor.

EYT'liler ve Yeni Emekli Olacaklar Dikkat!

İkramiye tarihlerinden önce emeklilik başvurusu yapan EYT'liler veya emekli olmak isteyen sigortalılar da ikramiye ödemelerinden yararlanabilirler. Mart 2024 tarihine kadar başvuran EYT'liler her iki ikramiyeyi alırken, Mayıs 2024 sonuna kadar başvuran emekliler sadece Kurban Bayramı ikramiyesini alacaklar.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek?

Üç bin lira olarak hesaplara yatırılacak olan ilk emekli bayram ikramiyesi, Ramazan Bayramı'ndan önceki hafta olan 2 Nisan - 5 Nisan arasında hesaplara yatırılacak.

Maaş ödemeleri, her ayın 17 veya 18'inde olanlara 2 Nisan'da, 19-22 arasında olanlara 3 Nisan'da ve 23-26 arasında olanlara 4 Nisan'da yapılacak.

Emekli İkramiyesi Ne Kadar Oldu?

Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye çıkaran yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Emekli bayram ikramiyeleri artık Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde yılda iki kez, toplamda 6 bin TL olarak ödenecek.

emeklilere müjde 2024 yılı için bayram ikramiyesi Bayram İkramiyeleri Yarından İtibaren Ödeniyor!