Mimarlar Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Memişoğlu: İhtiyaç Doğuda Rant Batıda

TAKİP ET

Mimarlar Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Memişoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nce açıklanan Batı Çevre Yolu'nun yeni rant kapıları oluşturacağını belirterek, "Samsun'un önceliği Doğu Çevre Yoludur "dedi. 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Batı Çevre Yolu projesini açıklamış, kendi hazırlayacakları çalışmanın ihalesini 2022 yılında gerçekleştireceklerini duyurmuştu. Mimarlar Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İshak Memişoğlu, projenin yeni rant kapıları açacağını öne sürdü. 

İHTİYAÇ DOĞU ÇEVRE YOLU 

"Eğer bir sıralama yaparsak, Batı Çevre Yolu kentin önceliği sıralamasında en sonda yer alır "diyen Memişoğlu, "Çevre iller bütün ulaşım sorununu çözdü. Samsun bu sorunu çözemedi. Karadeniz geçişi halen şehir merkezinden. Viyadük yapıldı, sorun halen çözülmedi. Samsun'un önceliği Doğu Çevre Yolu projesidir "dedi. 

VİYADÜKLER YAPILDI SORUN ÇÖZÜLDÜ MÜ?

1 milyar liraya yakın para harcanan Samsun-Ordu karayolu üzerine inşa edilen viyadüklerin trafik sorununu çözmediğine dikkati çeken Memişoğlu, "Batı çevre yolu neye hizmet edecek? 
Batı çevre yolunun gündeme alınması demek, yeni rant kapılarının oluşması demektir. Bu proje, Atakum'daki kentleşmeyi hızlandırır. Atakum'un sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkıda bulunmaz. Çevre yolu, ulaşımın çözümüne dönük bir kavramdır.  Baktığımızda Batı Çevre Yolu, yapılaşma ve ranttır. Ulaşım sorununu çözmek adına kentin kaynakları heba edilecektir. Samsun'un ihtiyaçları ile uyuşan bir yanı yok. Doğu Çevre Yolu bir an önce gündeme alınmalı "ifadelerini kullandı. 

15 DAKİKADA KENT SULAR ALTINDA KALDI 

Kentin öncelikli sorunları arasında altyapı, şehirler arası da dahil ulaşım ve otopark olduğuna dikkati çeken Mimarlar Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İshak Memişoğlu, şunları kaydetti; " Kent altyapımızın yetersizliği, 15 dakikalık yağmurla yine ortaya çıktı, kent sular altında kaldı, dünyaya rezil olduk. 20 yıldır Büyükşehir Belediyesi, iktidar partisinde. Sonuç ortada.  En ufak bir yağmurda kent, sele gidiyor. Altyapıya yatırım yapılacağına, bakıyorsunuz 227 milyon liralık bir kaynak, 'Akıllı Şehir' projesine harcanıyor. Bu konuda STK'larında görüşü alınmadı, yine ben yaptım oldu projesi ile karşı karşıya Samsun."

SBB Başkanı Mustafa Demir 


1 milyar lira harcanan viyadükte tablo bu 

Memişoğlu, 1 milyar liraya yakın bir para harcanan viyadüklerin trafik sorununu çözmediğine dikkati çekti. Memişoğlu, "Başkan kentin önceliklerini dikkate almıyor, biz altyapı diyoruz, o Akıllı Şehir, Terminal diyor "dedi. Zekeriya FIRAT