Mısır, İsrail'i Uyardı: Milli Güvenliğimize Tehdit

TAKİP ET

Mısır, Gazze'nin sınır kenti Refah'tan yerinden edilen Filistinlilerin çıkarılmasının "milli güvenliğini tehdit edeceğini" İsrail'e bildirdi. Dışişleri Bakanı Samih Şükri, 60. Münih Güvenlik Konferansı'nda düzenlenen Orta Doğu'da barış ve istikrar konulu panelde yaptığı konuşmada bu mesajı iletti.

Şükri, Refah'tan yerinden edilen Filistinlilerin çıkarılmasının, "Mısır'ın milli güvenliğine tehdit oluşturacağı" mesajını İsrail'e ilettiklerini belirtti. Ayrıca uluslararası toplumun, iki devletli çözüm için bir vizyon oluşturması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda ciddi ve etkin adımlar atılmamasını eleştirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde, Filistinlilerin Mısır'a herhangi bir şekilde tehcir edilmesine karşı olduklarını belirtti.

Önceki haberlere göre, Mısır'ın İsrail'in Refah kentine bir saldırı düzenlemesi durumunda yaşanacak kitlesel göçe hazırlık olarak, Gazze sınırında Filistinlilerin barınması için bir bölge inşa etmeye başladığı iddia edilmişti. Ancak Mısır Basın Enformasyon Kurumu Başkanı Ziya Raşvan, bu iddiaları yalanlayarak, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin tehcir edilmesine karşı olduklarını vurgulamıştı.

mısır israil tehdit savaş