MİT MOSSAD'a Bilgi Satışı Yapan 7 Şüpheliyi Gözaltına Aldı

TAKİP ET

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti'nin gerçekleştirdiği ortak operasyonla, MOSSAD'a bilgi sızdıran 7 şüpheli gözaltına alındı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyon kapsamında, İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi satan 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonda özel dedektiflik yapan Hamza Turhan Ayberk'in de aralarında bulunduğu şüphelilerin, para karşılığında MOSSAD'a bilgi temin ettiği belirlendi.

Ayberk'in Türkiye'deki Orta Doğulu kişiler ve şirketler hakkında bilgi derleyerek MOSSAD'a sattığı tespit edildi. Ekip, MOSSAD'ın Victoria kod adlı ajanı aracılığıyla Ayberk ile iletişime geçiyor ve eğitim alması için 2019'da Belgrad'a gönderiliyordu.

Gözaltına alınan şüphelilerin MOSSAD'ın talimatları doğrultusunda gizli haberleşme yöntemleri kullanarak ödemeleri kripto paralarla aldığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan kişiler arasında eski kamu görevlileri de bulunuyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

mit mossad bilgi satışı şüpheliler gözaltı operasyon gündem haber