MİT Operasyonuyla PKK Sorumlusu Hüsnü Kümek Etkisiz Hale Getirildi

TAKİP ET

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın Süleymaniye/Kelar sorumlusu olarak bilinen Hüsnü Kümek'i gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi. PKK'nın sözde özel kuvvetler bünyesinde faaliyet gösteren ve Cemil Bayık'ın özel korumalığını yapan Kümek, Türkiye aleyhinde eğitim faaliyetleri düzenleyerek istihbarat topluyordu. MİT'in Süleymaniye'de düzenlediği operasyonla hedef alınan Kümek, terör örgütüne karşı önemli bir darbe olarak değerlendiriliyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın Süleymaniye ve Kelar sorumlularından biri olan Hüsnü Kümek'i etkisiz hale getirdi. 1999 yılında PKK'ya katılan ve örgütün çeşitli kademelerinde faaliyet gösteren Kümek, MİT'in gerçekleştirdiği operasyonla hedef alındı.

Güvenlik kaynaklarına göre, PKK'nın sözde özel kuvvetler bünyesinde Kandil'de lojistik alanında çalışan Kümek, 2012 yılında NLP (Nivîsên Lêkolînên Parastina Gel) isimli istihbarat oluşumlarına katıldı. Suriye'nin kuzeyinde sorumlu düzeyde görev yapan terörist, aynı zamanda PKK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık'ın özel korumalığını üstlenmiş ve NLP ile Başkanlık Konseyi arasındaki irtibattan sorumlu kurye faaliyetleri yürütmüştü.

Kümek'in Süleymaniye ve Kelar'da örgüte müzahir çevrelere yönelik eğitim faaliyetleri düzenlediği, elde ettiği istihbaratı örgütün üst yönetimine aktardığı ve bölge halkını Türkiye aleyhinde örgütlediği öğrenildi.

MİT, Süleymaniye'deki saha ajanları aracılığıyla Kümek'in saklandığı yeri tespit etti. Uygun koşulların oluşmasının ardından MİT'in düzenlediği nokta operasyonla KCK-NLP mensubu Hüsnü Kümek etkisiz hale getirildi. Bu operasyon, terör örgütü PKK'ya karşı önemli bir başarı olarak kaydedildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı operasyon pkk sorumlusu hüsnü kümek öldürüldü gündem haber samsunhaber sondakikahaber