MMO Samsun Şubesi: MÜDEK ile Mühendislik Eğitiminde Kalite Artışı!

TAKİP ET

MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde yürütülen çalışmaların, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) sayesinde daha iyi yetiştirilmiş ve nitelikli mühendislerin mezun edildiğini belirtti.

Şube, SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Paydaş Toplantısı'na ev sahipliği yaparak bu konuda önemli bir platform sağladı. Toplantıya SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve MMO Samsun Şube yöneticileri katıldı.

Toplantıda, SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Keleş, bölüm tanıtımının ardından MÜDEK başvuru hazırlıkları hakkında detaylı bilgi verdi.

Kadir Gürkan, MÜDEK'in mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaptığını vurgulayarak, bu çalışmaların Türkiye'deki mühendislik eğitiminin kalitesinin artırılmasına önemli katkı sağladığını ifade etti. Bu sayede, güncel teknolojileri kavrayabilen, daha iyi eğitim almış ve nitelikli mühendislerin yetiştirilerek toplumun refahının ileri götürülmesine katkı sağlandığını belirtti.

Gürkan ayrıca, MÜDEK'in Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE) ve International Engineering Alliance (IEA) Washington Accord'a üye olduğunu hatırlatarak, SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nün bu kapsamda yaptığı çalışmaların öğrencilerin eğitim kalitesinde önemli bir artışa sebep olacağını vurguladı.