Mobil ödeme ile alışveriş yapılabilecek siteler

TAKİP ET

Mobil ödeme son yılların dikkatleri en çok üzerine çeken ödeme yöntemlerinden biridir. Adından da tahmin edilebileceği gibi mobil ödeme, bugün hepimizin cebinde yer alan mobil telefonların teknolojisi kullanılarak bir cihazdan başka bir cihaza ödeme yapılmasına imkân tanıyan teknolojidir.

Mobil ödeme teknolojilerinin en önemlilerinden biri henüz oldukça yeni bir teknoloji olan NFC sistemi sayesinde artık müşterilerinin kimlik kartlarını tanıyabilen bankaların mobil uygulamaları üzerinden gelişmiş bir şekilde işlem yapılmasının sağlanmasıdır. Ayrıca yine dijitalleşen dünyamızda bugün ülkemizde faaliyet gösteren tüm operatör şirketlerinin de kendi mobil ödeme sistemlerini kurmaya yönelik yatırımlarını devam ettirdiğini biliyoruz.

Bugün mobil ödeme internetten alışveriş yapılabilen pek çok farklı alanda güvenle kullanılmaktadır. Bunlar arasında mobil ödeme kabul eden bahis siteleri, giyim siteleri, yemek siteleri ve pek çok alternatif internetten alışveriş yapılmasına olanak tanıyan platform yer almaktadır.

Biz de bu yazımızda bu farklı alanlarda yer alan ve mobil ödeme kabul eden sitelerden bazılarını sizlere tanıtmak istiyoruz.

Mobil ödeme ile giyim alışverişi siteleri

Mobil ödeme teknolojilerinin internette en yaygın kullanıldığı alanlardan biri giyim ve tekstil alanıdır. Özellikle ülkemizin en çok üretim yaptığı ve ihracat kalemlerinin birçoğunu oluşturan giyim ve tekstil sektöründe firmaların varlıklarını sürdürebilmeleri için burada son teknoloji trendi olan mobil ödeme yöntemlerini kullanarak rekabette kendilerini bir adım öne taşımaları ve yenilemeleri gerekmektedir.

Bu nedenle mobil ödeme sistemlerinin en yoğun kullanıldığı alanlardan birinin giyim siteleri olduğunu söyleyebiliriz.

Bu siteler arasında en popüler olanlardan bazılarını şu şekilde belirtebiliriz:

morhipo.com

sekiz.com

e-bebek.com

Mobil ödeme kullanılabilen yemek siteleri

Mobil ödemenin gönül rahatlığıyla kullanılabileceği platformlardan bir diğeri de gıda alışverişi yapılan sitelerdir. Burada da zaman geçtikçe rekabet daha da kızışmış ve her geçen gün artan internetten gıda alışverişi imkanı tanıyan sitelerden sonra yine daha çok kolaylık sağlayan teknolojileri kullanan siteler, rekabeti korumak için mobil ödeme teknolojilerini bünyelerine entegre etmişlerdir.

Bu siteler arasında en popüler olan bazılarını şu şekilde belirtebiliriz:

fiyuu.com.tr

tiklagelsin.com

Mobil ödeme ile seyahat

Özellikle uçak biletlerinin ve uçak seyahatinin ülkemizde yaygınlaşması ve uçak biletlerinin doğası gereği uçuştan çok daha erken sürelerde alınması gerekliliğinin ardından ilk olarak uçak seyahatlerinde yaygınlaşan internet üzerinden seyahat biletleri alma uygulaması artık tüm seyahat araçları için gerçekleştirilmektedir. Tabii ki teknolojiyi en yakından takip eden sektörlerden biri olan havayolu taşımacılığı sektörünün de bu gelişmelerden geri kalması düşünülemezdi. Bu yüzden mobil ödeme ile internetten satın alınabilecek en yaygın alışveriş yöntemlerinden biri de seyahat alışverişidir.

Bu alanda en yaygın kullanılan mobil ödeme siteleri ise şu şekilde belirtilebilir:

turna.com

flypgs.com

biletplaza.com

bitaksi.com

itaksi.com

burulas.com.tr

Mobil ödeme ile kitap satın alma siteleri

Kitaplar da internetten en yoğun şekilde sipariş edilen ürünler arasında yer almaktadır. Bu nedenle ülkemizde en yoğun şekilde kullanılan kitap sipariş siteleri de mobil ödeme ile alışveriş yapılmasına imkân tanıyan sektörler arasına kendilerini konumlandırmayı başarmışlardır.

Bu sitelerin en popülerlerini şu şekilde belirtebiliriz:

dr.com.tr

idefix.com

kitapyurdu.com