Mobil Sitelerde En Sık Yapılan SEO Hataları

TAKİP ET

Google algoritma çalışmalarını sürekli olarak yeniliyor ve güçlendiriyor. Google’ın algortima çalışmaları yenilenirken beraberinde Google yönergelerine uyumsuz olan hatalar da oluşmaktadır. Bu durum SEO çalışmalarını da etkiler.

SEO gerekliliklerini etkileyen bazı kriterler vardır. Web sitelerinin mobil yapılandırılmasında çok önemli yere sahip olan belli başlı kurallar Google tarafından belirlenmiştir. Google temel olarak ziyaretçilere uygun siteleroluşturulmasını şart koşmuştur. Bu yüzden de belli bazı kurallar bulunur. Bu kural bütünü web sitelerinin mobil yapılandırması için çok önemlidir.

Google artık tamamen kendi ziyaretçilerine uygun sitelerin oluşmasını ve bu sitelerin mobile uyumlu olmasına oldukça dikkat ediyor. Mobil sitelerde sıklıkla hatalarla karşılaşmanızın nedeni mobilsitelerinde sıkça tekrarlanan SEO hataları olmakla beraber bu hataların öğrenilmesi ve düzeltilmesi gerekir.SEO çalışmaları bu tür hataların olmasını engeller.

Mobitek firması ile çalışarak siz de güncel ve arama motoruna uygun web sitesi başarısını yaşayabilirsiniz. Firmanın SEO alanındaki başarılı çözümlerinden siz de yararlanarak çevrimiçi dünyada başarı şansınızı bir kat daha artırabilirsiniz.

Sitelerde Sıkça Yapılan Hataları Bilenler Daha Başarılı Oluyor

Google tarafından onaylanan web sitelerine sahip olmak için sıkça tekrarlanan SEO hataları tam olarak anlaşılmalıdır. Belli maddeler halinde sıralayacağımız SEO hatalarını tam olarak kavramanız mobil sitelerdeki yapılandırılmalarınızı düzenleyecektir.

İşteen fazla tekrarlanan bazıSEO hataları:

Engellenenmiş CSS, JavaScriptve resim dosyaları

Sitelerde oynatılamayan içerikler (Mesela; Flash Player ve Flash görsellerin yanı sıra düzgün şekilde yapılandırılmamış olan gif görseller, mobil kullanıcılara engellenmiş olan videolar)

Hatalı yapılan yönlendirmeler

Mobil cihazlara yönelik oluşturulmuş 404 sayfası

Sitelerde uygulama indirme, reklamlara tıklamaya zorunlu tutan durumlar

Birbiriyle alakası olmayan ya da alakalandırılmamış olan çapraz bağlantılar (tıklandığı zaman başlıkla ilişkisiz sayfaya gidilmesi)

Mobil açılan sayfaların çok yavaş olması

Şimdi kısaca bu hataların detaylarına göz atalım:

Engellenen CSS,JavaScript ve Resim Dosyaları

Web sitelerinde en fazla karşılaşılan hataların başında gelen bir problemdir. Bu tür dosyalarınziyaretçilere yasaklanması, bu konunun tüm içeriğinin aktarılamamasına ve iyi bir kullanıcı deneyimi yaşanmamasına neden olur. Bu dosyaları engellemek Google dizininde ekleme sorunlarına neden olur. Sağlam SEO çalışmaları bu hatayı ortadan kaldırır.

Mobil Sitelerde Oynatılamayan İçerikler

Web sitesinde aktif olan ama mobil sitede aktif olmayan oynatılamayan içeriklerde iyi bir kullanıcı deneyimi sunmaz. Özellikle Flash temelli web siteleri, Flash görselleri mobilde çalışmayabilir. Bu durumda Google’ın web sitesini kötü veya spam algılamasına neden olur.

Hatalı Yönlendirmeler

Günümüzde herkes web sitelerine mobil cihazları üzerinden giriyor. Web siteleri oluşturulurken her sayfanın mobil uyumu yapılmadığı durumda, kullanıcılar mobildeyken masaüstü sayfalara giriyorlar. Bu hem kötü bir kullanıcı deneyimine hem de Google tarafından web sitesinin kalitesinin düşmesine neden olur.

404 Hata Sayfaları

Hatalı bir bağlantıya, sayfaya gidildiğinde genellikle 404 sayfası çıkar. Günümüzde birçok firma bu sayfayı oldukça şık bir şekilde tasarlamaktadır. 404 sayfasının olmaması, mobile uygun olmamasıya da yanlış oluşturulması Google için olduğu kadar sitenin ziyaretçileri açısından da olumsuz bir durum ortaya çıkarır.

Bu sayılan hatalar genel yapılan hatalar olup farklı hatalarda sitelerde olabilir. Bu tarz SEO hatalarının olmaması için deneyimli bir SEO ajansı ile çalışılması ön koşuldur.

Web sitelerinin bu tür hayatlarla dolu olması başarısızlığa neden olur. Mobitek SEO hizmetlerine göz atarak web sitenizin hatasız ve amaca uyun şekilde yapılandırılmasını sağlayabilirsiniz. SEO çalışmalar ile web sitesi hatasız olur. Böylece ziyaretçiler siteye kolay ulaşır ve kolay kullanım sağlar. Google bu tür sitelere öncelik verir. Siz farkında olmasanız da sitenizde bazı teknik sorunlar olabilir. Tüm sorunları halletmek için Mobitek hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Mobitek uzmanlarını da arayarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.