Moskova'daki terör saldırısına ilişkin 4 şüpheli tutuklandı

TAKİP ET

Rusya'nın başkenti Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna yönelik terör saldırısını gerçekleştirdiği gerekçesiyle yakalanan 4 şüpheli tutuklandı.

Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin gelişmelerle ilgili şu ana kadar bilinenler şunlardır:

22 Mart akşamı gerçekleşen saldırıda, saldırganlar otomatik silahlarla salona ateş açmış ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların rastgele ateş açtığı görülmüştür.

Saldırı sonucunda çıkan yangın nedeniyle salonun çatısının çöktüğü belirtilmiştir.

Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıda 137 kişinin hayatını kaybettiğini ve yüzden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştur.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı gerçekleştiren 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin yakalandığını açıklamıştır.

Tutuklanan şüphelilerin Tacikistan vatandaşları olduğu ve "Organize bir grubun üyesi olarak ölümle sonuçlanan terör saldırısı gerçekleştirme" suçlamasıyla yargılanacakları belirtilmiştir.

4 şüphelinin 22 Mayıs'a kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verilmiştir.

Tutuklu şüphelilerden birinin mahkeme salonuna tekerlekli sandalyede getirildiği ve diğerlerinin yüzlerinde morluklar olduğu ifade edilmiştir.

rusya moskova saldırısı terör saldırısı 4 şüpheli tutuklandı konser salonu gündem dünya samsun haber haber