MSB; Terörle Mücadelede Kararlılık: Son Bir Haftada 36 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarda son bir haftada 36, 1 Ocak 2024'ten bu yana ise 519 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı. Ayrıca sınırlardan yasa dışı geçişlere yönelik alınan tedbirlerle son bir haftada 161 kişi yakalanırken, 11'i terör örgütü mensubu olduğu belirlendi. Aktürk, Gazze'ye yapılan yardımları ve daha birçok konuyu içeren detaylı açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlenen basın toplantısında terörle mücadelede elde edilen son başarıları ve sınırlardaki güvenlik tedbirlerini açıkladı.

Aktürk, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarda son bir haftada 36, 1 Ocak 2024'ten bu yana ise 519 teröristin etkisiz hâle getirildiğini belirtti. Operasyonların kararlılıkla sürdüğünü ifade eden Aktürk, terörle mücadelede kaynağında yok etme stratejisinin başarıyla uygulandığını vurguladı.

Sınırlardan yasa dışı geçişlere yönelik alınan tedbirlerle ilgili bilgileri de paylaşan Aktürk, son bir haftada 161 kişinin yakalandığını ve bunlardan 11'inin terör örgütü mensubu olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Ayrıca 1 Ocak'tan bu yana hududu geçmeye çalışan 31 bin 586 kişinin engellendiğini ifade etti.

Gazze'ye yapılan yardımlara da değinen Aktürk, Hava Kuvvetleri'ne ait 19 uçakla 250 tona yakın insani yardım malzemesinin bölgeye sevk edildiğini söyledi. İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarına sert tepki gösteren Aktürk, İsrail'in masum sivilleri hedef aldığını belirterek, saldırılara derhal son vermesi çağrısında bulundu.

Tuğamiral Aktürk, basın toplantısında ayrıca MSB'nin düzenlediği sınavlar, uzman erbaşlık başvuruları ve diğer güncel konular hakkında da bilgi verdi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk açıklama son bir haftada 36 terörist etkisiz sondakikahaber samsunhaber gündem haber terörle mücadele