MSB Yetkilisi: Kürecik Radarı NATO Müttefikleriyle Bilgi Paylaşıyor, Müttefik olmayanlar...

TAKİP ET

MSB'den gelen açıklamaya göre, Kürecik radarından elde edilen bilgiler NATO müttefikleriyle paylaşılıyor ancak NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşım yapılmıyor.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, MSB Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu’nda haftalık bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Aktürk, özetle şunları ifade etti:

Terörle Mücadeledeki Son Gelişmeler: Son iki haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 75 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Hudut güvenliğinde de başarılı operasyonlar gerçekleştirildiği, yasa dışı geçişleri engelleyenlerin sayısının arttığı bilgisi paylaşıldı.

Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı: Yunanistan ve Türkiye'den heyetlerin katılımıyla Atina'da gerçekleştirilecek Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı'nın önemine değinildi. Bu toplantıda, bölgesel istikrar için önemli adımların atılacağı vurgulandı.

Bölgesel Gelişmeler ve İsrail Saldırıları: İsrail'in saldırılarına karşı Türkiye'nin insani ve adaletli tutumunu sürdürdüğü, bölgesel istikrara katkı sağlamak adına uluslararası toplumu sorumluluk almaya davet ettiği ifade edildi.

Ulusal ve Uluslararası Etkinlikler: TCG NUSRET müze gemisinin liman ziyaretleri ve TCG KINALIADA korvetinin Japonya seyrinin devam ettiği aktarıldı. Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Çanakkale Kara Muharebeleri Yıl Dönümü Anma Törenleri'nin kutlanacağı bilgisi verildi.

Kürecik Radarı ve Bilgi Paylaşımı: Kürecik radarının ulusal güvenlik gerekliliği doğrultusunda kurulduğu ve NATO müttefikleriyle bilgi paylaşımının yapıldığı, ancak NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımın söz konusu olmadığı belirtildi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk MSB Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu haftalık bilgilendirme toplantısı MSB Yetkilisi: Kürecik Radarı NATO Müttefikleriyle Bilgi Paylaşıyor NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşım yapılmıyor