Mualla Gülşah Bölükbaş: 'Kadınlar birlikte daha güçlüyüz'

TAKİP ET

Memleket Partisi Samsun İl Kadın Komisyonu Başkanı Mualla Gülşah Bölükbaş, Dünya Kadın Hakları Günü'nde yayınladığı mesajda, "Kadınlar biz birlikte daha güçlüyüz "dedi.

Memleket Partisi Samsun İl Kadın Komisyonu Başkanı Mualla Gülşah Bölükbaş, Dünya Kadın Hakları Günü'nde mesaj yayınladı. 

'AYRIMCILIĞI GİDERECEĞİZ'

Bölükbaş, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 5 Aralık 1934 yılında Türk kadınına milletvekili seçme seçilme hakkı verildiğinde çoğu Avrupa ülkesi bu hakka sahip değildi. 1935 yılında yapılan seçimlerde tam 17 kadın meclise girdi.Bugün ise cumhuriyet tarihinden bu yana  20 il hiç kadın vekil çıkarmamıştır. Karadeniz bölgesinde ise Sinop, Giresun Rize Artvin bu illerden bazılarıdır. Halbuki kadınsız hiçbir toplum kalkınamaz. Bir kadın  hayatın heryerinde varsa orada hayat vardır. Bizler Memleket Partisi olarak kadınların, akademi, bürokrasi, siyaset, iş dünyası olmak üzere her alanda cam tavan sendromu yaşamalarını ortadan kaldıracak düzenlemeler yapacağız.Kamusal alanda ve toplumsal alanda aktif ve eşit bireyler olarak yer almalarını sağlayacağız.
En önemliside kadınların siyasal yaşama katılımını artıracak, temsilde cinsiyet ayrımcılığını engelleyeceğiz "ifadelerini kullandı. 

Selçuk KAYA