Muhasebeciler zama hazırlanıyor

TAKİP ET

TÜRMOB; mali müşavirlik asgari ücret tarifesinin güncellenmesi için Maliye Bakanlığı'na 'enflasyon zammı' için talepte bulundu. Güncelleme yapılmazsa muhasebeciler hizmet ücretlerine 'yüzde 60' zam yapacak

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Dilaver Öğütcü, 'Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesi'nde yer alan ücretlerin yüksek enflasyon nedeniyle yetersiz kaldığını, muhasebe bürolarının sürdürülebilirliğini ve hizmet sunmasını olanaksız boyuta getirdiğini savundu.

Başkan Öğütcü, maliyetlerdeki yüksek artış karşısında asgari ücret tarifesinde yer alan ücretlere enflasyon farkı kadar artış yapılmasını talep etti.

OLAĞANÜSTÜ ARTIŞLAR YAŞANDI

SMMMO Başkanı Dilaver Öğütcü, şöyle konuştu; "Ekonomimizde yaşanan gelişmeler ve ortaya çıkan yüksek enflasyon mali müşavirleri zor durumda bıraktı. Mali müşavirler, enflasyonun mağduru haline geldi. Müşavirlerin verdikleri hizmetin karşılığı elde ettikleri ücretler, giderlerini karşılayamaz hale gelmiştir. Mesleki faaliyetin sürdürülmesi için gerekli giderlerin personel, kırtasiye, kira, elektrik, akaryakıt, ulaşım, gıda, temizlik, kargo vb. tamamında olağanüstü artışlar meydana gelmiştir. Muhasebe bürolarının varlığını tehdit eder hale gelen bu durumdan dolayı, hizmetlerin sürdürülebilirliği ve aksamadan devam edebilmesi için 2022 yılında meslek mensuplarınca uygulanan asgari ücret tarifesinin güncellenmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır."

SMMMO Başkanı Dilaver Öğütcü

YÜZDE 60'LIK ZAM KAPIDA

Dilaver Öğütcü, "TÜRMOB; asgari ücret tarifesinin güncellenmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı'na gerekli güncellemenin yapılması için müracaat etti. TÜRMOB ve odalarımız, gerekli güncellemenin yapılmaması durumunda; yüksek enflasyondan kaynaklı kayıpları telafi edecek şekilde tarifedeki ücretlere yüzde 60 oranındaki enflasyon farkının yansıtılarak, Temmuz ayından itibaren uygulanmasına karar vermiştir" dedi.

N. Alper CABBAR