Mühendis Öğrenciler Hasarlı Yapıları İnceledi

TAKİP ET

Canik Belediyesi'nce deprem bölgesine gönderilen İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, sahada yıkıma uğrayan, ağır ve hafif hasar alan yapıları yerinde inceledi.

Canik Belediyesi, Samsun'da öğrenimlerine devam eden İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerini depremlerde hasar alan ve yıkıma uğrayan yapıları yakından incelemeleri ve tecrübe kazanmaları için deprem bölgesinde gönderdi.

Gönüllü saha inceleme ekibi, deprem bölgesinde koordinasyonu sağlamak üzere görev yapan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'yı ziyaret etti. 

Öğrenciler, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı koordinesinde, Canik Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hamza Abdurrahmanoğlu eşliğinde bölgede bulunan yapıların hasar ve yıkım nedenlerini yerinde gözlemledi. Bölgenin topoğrafik yapısını inceleyen gönüllü saha inceleme ekibi, yapısal kusurları ve ihmalleri değerlendirdi.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan gönüllü saha inceleme ekibi, Kahramanmaraş'ta uzman isimler eşliğinde depremlerde yıkıma uğrayan, ağır ve hafif hasar alan yapıları yerinde inceledi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Öğrencilerimiz mesleki kariyerleri öncesinde önemli tecrübeler kazandılar. Yaralarımızı hep birlikte sarıyoruz. Ancak yaşanabilecek afetlerde tekrar büyük kayıplar yaşamamak adına dersler çıkarmalıyız" dedi.

Tuğçe GEVŞEK