Muhteşem Süleyman Operası Samsun'da Prömiyer Yapacak

TAKİP ET

Samsun Devlet Opera ve Balesi, besteci Tevfik Akbaşlı'ya ait "Muhteşem Süleyman" operasının Samsun prömiyerini 30 Mart 2024 Cumartesi akşamı Aydın Gün Salonu'nda gerçekleştirecek. Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını anlatan eser, sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, besteci Tevfik Akbaşlı'ya ait "Muhteşem Süleyman" operasının Samsun prömiyerini 30 Mart 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00'de Aydın Gün Salonu'nda gerçekleştirecek. Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını konu alan eser, sanatseverlerin ilgi odağı olacak.

Opera, librettosu Işık Noyan'a ait olan iki perdelik bir yapıma sahip. Şef Patrick David Murray ve şef Kıvanç Tepe yönetiminde Şahan Gürkan'ın rejisiyle sahnelenecek. Eserde opera solistleri, orkestra, koro ve bale sanatçıları yer alacak.

Provaları ve hazırlıkları yoğun bir tempoda devam eden operanın dekoru Hakkı Kandır, kostümleri Gülnur Çağlayan Tuluk tarafından tasarlanıyor. Koreografi Görkem Cengiz'e, koro şefliği ise Kıvanç Tepe'ye emanet edilmiş durumda. Işık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz'a ait olan eserin video projeksiyonunda Ahmet Şeren'in imzası bulunuyor.

"Muhteşem Süleyman" operası, 30 Mart, 1 Nisan, 20 Nisan ve 11 Mayıs 2024 tarihlerinde toplamda dört kez sahnelenecek. Ayrıca, 2024 Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Haziran'da Bursa'da ve Eylül'de Ankara'da da izleyiciyle buluşması planlanıyor.

Muhteşem Süleyman Operası SAMDOB Samsun devlet opera ve balesi Aydın Gün Salonu besteci Tevfik Akbaşlı 2024 Kültür Yolu Festivalleri