"Muhteşem Süleyman" Operası Samsun'da Prömiyer Yapacak

TAKİP ET

Samsun Devlet Opera ve Balesi, besteci Tevfik Akbaşlı'ya ait olan "Muhteşem Süleyman" operasının Samsun prömiyerini 30 Mart 2024 Cumartesi akşamı saat 20.30'da gerçekleştirecek.

Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını konu alan operanın librettosu Işık Noyan'a ait olup, prömiyer temsili Samsun Devlet Opera ve Balesi Aydın Gün Salonu'nda gerçekleştirilecek. Opera, şef Patrick David Murray ve şef Kıvanç Tepe yönetiminde, Şahan Gürkan'ın rejisiyle sahnelenecek.

Opera solistleri, orkestra, koro ve bale sanatçılarının yer alacağı eserin dekoru Hakkı Kandır'a, kostümleri Gülnur Çağlayan Tuluk'a ait olacak. Koro şefliğini Kıvanç Tepe'nin üstlendiği eserin koreografisi Görkem Cengiz tarafından yapılırken, ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz'a ait olacak. Ayrıca, video projeksiyonunda Ahmet Şeren'in adı geçecek.

30 Mart, 1 Nisan, 20 Nisan ve 11 Mayıs 2024 tarihlerinde dört kez sahnelenecek olan "Muhteşem Süleyman" operası, 2024 Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Haziran'da Bursa'da ve Eylül'de Ankara'da da sahnelenmesi planlanıyor.

samsun Samsun Devlet Opera ve Balesi Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleymanın hayatı 30 Mart 1 Nisan 20 Nisan ve 11 Mayıs 2024 tarihleri sahnelenecek Muhteşem Süleyman operası samsun haber kültür sanat gündem haber