Murat Kurum'dan Erdoğan'ı Şaşırtan Açıklama: "Herkesin Oyuna Talip Olduğumu Söylüyorum"

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, DEM Parti ile ilgili soruya dikkat çeken bir yanıt verdi ve terör dışındaki herkesi kardeş olarak gördüklerini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı bir yayında, DEM Parti ile ilgili soruya dikkat çeken bir yanıt verdi. Kurum, "Oraya da öbür tarafa da uğrarım. Derneğine de vakfına da giderim. Alevi vatandaşlarımızın tüm vakıflarına, derneklerine gidiyorum" ifadeleriyle dikkat çekti.

Kurum, kırmızı çizgisinin terör olduğunu vurgulayarak, "Teröre karşı söylemde netiz. Her türlü terör odağına karşı duruşumuz bellidir. Terörün dışında herkes de bizim kardeşimizdir" dedi.

Ayrıca, anketlerde önde olduklarını belirten Kurum, YRP, Saadet, Gelecek ve DEVA seçmenlerinden de oy istedi. Ancak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın DEM Parti'yi sert bir şekilde eleştirdiği hatırlatıldı. Erdoğan'ın, "DEM dediğiniz partide kimin iradesi kimin elinde belli değil. Bu yapının tek misyonu, Türkiye'nin aleyhine olan ne varsa ona destek vermektir" sözlerine atıfta bulunuldu.

Kurum'un DEM Parti ile ilgili açıklamaları, Erdoğan'ın sert eleştirileriyle karşılaştırıldığında dikkat çekici bir durumu ortaya koyuyor. Kurum'un, herkesin oyuna talip olduğunu ve terör dışındaki herkesi kardeş olarak gördüğünü belirtmesi, seçim atmosferinde önemli bir mesaj niteliği taşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum cumhurbaşkanı erdoğan şaşırtan açıklama herkesin oyunu bekliyorum DEM Parti Alevi vatandaşlar YRP gelecek partisi Saadet partisi deva partisi siyaset samsun samsunhaber haber gündem