Murat Kurum'dan İmamoğlu'na Tepki: "Vizyonları Kavrayamıyor"

TAKİP ET

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 650 bin konut dönüşüm projesine tepki göstererek, "İstanbul için vizyonlarının bizim projelerimizi kavrayabilecek düzeyde olmasını beklemiyorum." dedi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da acil dönüşmesi gereken 650 bin konutla ilgili projesine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tepki göstermesine karşılık verdi.

Kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İstanbul için vizyonlarının bizim projelerimizi kavrayabilecek düzeyde olmasını beklemiyorum." ifadesini kullanarak İmamoğlu'nun projelerine eleştiri getirdi.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun 650 bin konut dönüşüm vaadini eleştiren Kurum, "İstanbul'da 600 bini acil dönüşmesi gereken 1,5 milyon riskli konut varken, mevcut İBB Başkanı'nın 650 bin konut dönüşüm vaadimizi 'olmaması gereken' bir proje olarak görmesine şaşırmadım." ifadelerini kullandı.

Murat Kurum, konunun siyaset üstü bir mesele olduğunu belirterek, "İstanbul'un deprem gerçeğine karşı kaybedecek bir saniyesi dahi yoktur." dedi ve halkın endişe duymamasını vurguladı.

İmamoğlu'nun Açıklamaları: İBB Başkanı İmamoğlu, Murat Kurum'un konut dönüşüm projesine yönelik eleştirilerine karşılık olarak, "650 bin konut vesaire gibi asla yapılamayacak, asla olamayacak ve olmaması gereken bir proje." ifadelerini kullanmıştı.

Bu gelişmeler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimindeki rekabetin konut dönüşüm projeleri üzerinden sürdüğünü gösteriyor.

İBB İmamoğlu murat kurum tepki