MÜSİAD Başkanı Asmalı: Türkiye Suudi Arabistan'da Bir Adım Önde

TAKİP ET

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Suudi Arabistan'ın "Vizyon 2030" projesindeki inşaat fırsatlarına dair açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen MÜSİAD Türk İhraç Ürünleri Fuarı ve 27. Uluslararası İş Forumu'nda Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticaretin son iki yılda belirgin şekilde arttığını belirtti. İki ülke arasındaki ikili ticaret hacminin 2023 itibarıyla 6,8 milyar dolara ulaşarak son 8 yılın en yüksek rakamına çıktığını ifade etti.

Asmalı, Suudi Arabistan'ın 2030 Vizyonu'nun büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Vizyon 2030 projeleri kapsamında çok büyük yatırımlar planlıyorlar. Bu projelerle birlikte Suudi Arabistan, Dünya EXPO'ya 2034'te de Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak. Dolayısıyla 10 yıl boyunca burada, özellikle inşaat sektöründe olmak üzere hemen hemen tüm sektörlerde büyük yatırımlar olacak. Türk müteahhitlik sektörü dünyada başarılı işlere imza attığı için Türk firmalarını tercih edeceklerini belirtiyorlar." dedi.

Asmalı, Suudi Arabistan'ın Türk iş adamlarına sağladığı üretim desteklerine vurgu yaparak, inşaat, turizm, enerji, dijital dönüşüm gibi birçok alanda büyük yatırım fırsatlarının bulunduğunu dile getirdi. Türkiye'nin Suudi Arabistan'da diğer ülkelere göre bir adım önde olduğunu belirten Asmalı, iki ülkenin stratejik hedeflerinin orta vadede 10 milyar dolarlık, uzun vadede 30 milyar dolarlık karşılıklı ticaret olduğunu ifade etti. Asmalı, bu dönemin tarihi bir fırsat olduğunu ve iş adamlarının önünün çok açık olduğunu belirterek, her iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesinin önemini vurguladı.

Suudi Arabistan MÜSİAD Başkan asmalı Türkiye vizyon 2030 proje inşaat sektörü açıklama samsunhaber ekonomi gündem haber