MÜSİAD: 'Samsun'un ihracatı yükselecek'

TAKİP ET

MÜSİAD Samsun Şubesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Anadolu Ekonomi Diplomasisi' programında konuşan Başkan Şengül, kentin ihracatını birlikte yükselteceklerinin mesajını verdi. 

Anadolu Ekonomi Diplomasisi Programının 3.'sü MÜSİAD Samsun şube ev sahipliğinde Macaristan Büyükelçisi Victor Matis’in katılımı ile gerçekleşti. Program MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül’ün açılış konuşmasıyla başladı. 

Şengül, Karadeniz’in potansiyeli en yüksek şehri olan Samsun’da bu programı yapıyor oluşunun bahtiyarlığını yaşadığını ifade ederek, Büyükelçilik misafirlerine Samsun’un tarihini ve ticari gelişimini anlattı. 

SAMSUN'UN POTANSİYELİ VAR 

Samsun’un bulunduğu coğrafi konum itibariyle, gerek hava, deniz, kara ve demir yolu ulaşımı ile Karadeniz bölgesinde stratejik bir konumda olduğunu belirten Şengül, Samsun’un, Avrupa-Asya transit yolu üzerinde ülkemizin Karadeniz ülkelerine açılan kavşak noktası olması hasebiyle ticari potansiyel açısından bölge illerin ve komşu coğrafyaların dışa açılan kapısı niteliğinde olduğuna dikkat çekti.

İŞ BİRLİĞİ MESAJI 

Macaristan Büyükelçisi Victor Matis, 19 Mayıs’ta Tarihi Mücadelenin başladığı yerde bulunmamın kendisi için ne kadar önemli olduğunu belirterek işbirliği mesajı verdi.  

Macaristan Büyükelçisi Victor Matis'e hediye takdiminde bulunuldu.   Nazım AKPINAR