Müslümanlar İçin Anlam Dolu Bir Dönem Başlıyor

TAKİP ET

İslam aleminde büyük önem taşıyan Ramazan ayı, bugün başlıyor. Teravih namazıyla açılacak olan bu mübarek ay, sahura kalkış ve ilk iftarla birlikte başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılın temasını 'Ramazan ve Ahiret Bilinci' olarak belirlerken, fitre miktarını 130 TL olarak açıkladı. Müslümanlar, ibadet ve paylaşımın ön plana çıktığı bu dönemi heyecanla karşılıyor.

İslam aleminin büyük önem verdiği "11 ayın Sultanı" Ramazan, kapıları çaldı.

Bu akşam, ülke genelindeki camilerde Müslümanlar için büyük bir anlam taşıyan Ramazan ayının ilk teravih namazı kılınacak ve mübarek ay başlayacak.

Ardından, Ramazan'ın ilk orucu için sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar yapılacak.

Fitre 130 Lira

Ramazan ayının uzunluğu ise şehirlere göre değişiklik gösterecek. Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop gibi şehirlerde en uzun oruç süresi 13 saat 23 dakika olacakken, Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van gibi şehirlerde en kısa oruç süresi 13 saat 20 dakika olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılın Ramazan temasını "Ramazan ve Ahiret Bilinci" olarak belirledi ve fitre miktarını 130 TL olarak kararlaştırdı.

ramazan samsun haber Samsun iftar imsak samsunda ramazan