Mustafa Demir: Tarihi Bir Dönemi Geride Bıraktık

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentin altyapı ve doğal kaynaklarının geliştirilmesine yönelik projelerle Samsun'u yerel yönetimler alanında dünya çapında öne çıkardıklarını belirtti.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart Ayı Olağanüstü Toplantısı'nı, Belediye Başkanı Mustafa Demir'in başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda ele alınan iki önemli gündem maddesi, kentin altyapı ve doğal kaynaklarının geliştirilmesine odaklandı. Başkan Demir, gerçekleştirdikleri projelerle Samsun'un yerel yönetimler alanında dünya çapında bir sıçrama yaptığını vurguladı.

Yeni Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) altyapı çalışmalarına başlandığını belirten Demir, yol, su, yağmur suyu, kanalizasyon ve gri su altyapısının Büyükşehir Belediyesi tarafından, ihale maliyetinin üçte biri oranında daha az maliyetle yapılacağını açıkladı. Havza OSB'de ise SASKİ'nin içme suyu çalışmalarının son aşamada olduğunu dile getirdi.

Bayraktepe Milli Tabiat Parkı'nda yürütülecek çalışmalar hakkında da bilgi veren Demir, bölgenin Tarım ve Orman Bakanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü denetiminde, belediye tarafından rekreasyon alanına dönüştürüleceğini söyledi. Bu çalışmanın, bölgedeki insanları potansiyel tehlikelerden koruyacağını ve bölgeyi önemli bir turizm ve dinlenme alanına çevireceğini belirtti.

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi meclisin son toplantısını gerçekleştiren Demir, dönem boyunca yapılan çalışmaların Samsun'u "dünya çapında en mutlu insanların yaşadığı şehir" yapma yolunda ilerlettiğini ifade etti. Başkan, yatay mimari ve botanik bahçelerle zenginleştirilmiş bir şehir vizyonunu öne çıkardı. Bu dönemin başarısında emeği geçen meclis üyelerine, ilçe belediyelerine, çalışanlara, milletvekillerine, genel başkan yardımcılarına ve özellikle Eski Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş'a teşekkürlerini iletti.

Mustafa Demir Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Belediye Başkanı Mustafa Demir Samsun Haber AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş 31 Mart Yerel Seçimleri