Mustafa Yılmaz, EPDK Başkanlığına Yeniden Atandı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanlığı'na Mustafa Yılmaz, dördüncü kez getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanlığı görevine Mustafa Yılmaz, dördüncü kez atandı. Yapılan duyuruda, 4628 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un 5'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince Mustafa Yılmaz'ın EPDK Başkanlığı görevine devam edeceği belirtildi.

Mustafa Yılmaz, 1966 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1989 yılında serbest avukatlık kariyerine başlayan Yılmaz, enerji sektöründe 1993-2004 yılları arasında avukat olarak görev aldı.

EPDK Kurul Üyeliği ile başlayan kamu görevine, 2010 yılında EPDK İkinci Başkanı olarak atanmasıyla devam eden Mustafa Yılmaz, 2014 yılında EPDK Başkanı olarak görevlendirildi. 2020 yılında ise üçüncü kez EPDK Başkanlığı'na getirilen Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni atama kararı ile bu göreve devam edecek.

İngilizce bilen, evli ve üç çocuk babası olan Mustafa Yılmaz, enerji sektöründeki deneyimiyle dikkat çekiyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Mustafa Yılmaz yeniden atama