Narkoçelik-11 Operasyonuyla 608 Kilogram Kokain Ele Geçirildi

TAKİP ET

Kocaeli merkezli düzenlenen Narkoçelik-11 operasyonunda, toplamda 608 kilogram kokain ve 827 kilogram 500 gram uyuşturucu madde üretiminde kullanılan ara kimyasal maddeler ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Türkiye'nin uyuşturucuyla mücadelesi kapsamında gerçekleştirilen Narkoçelik-11 operasyonu, Kocaeli merkezli 3 ilde faaliyet gösteren uluslararası bir uyuşturucu madde organize suç örgütüne yönelik olarak düzenlendi. Bu operasyonlar neticesinde, örgütün elebaşısı olarak belirlenen Danı Talal Awad Abushanap'ın da aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda toplamda 608 kilogram kokain ve 827 kilogram 500 gram uyuşturucu madde üretiminde kullanılan ara kimyasal maddeler ele geçirildi.

Operasyonun detaylarına göre, suç örgütü üyelerinin, temin ettikleri kimyasal maddeleri Tekirdağ'ın Saray ilçesindeki bir bağ evine depoladıkları tespit edildi. Daha sonra, bu kimyasal maddelerin Antalya'ya sevk edildiği belirlendi. Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde bulunan bağ evlerinde, gübreye emdirilmiş kokain maddesini ayırma ve çoğaltma faaliyetlerinde bulundukları da operasyon sonucunda ortaya çıkarıldı. Ayrıca, örgüt üyelerinin piyasaya sürmek amacıyla bir miktar uyuşturucu maddeyi harekete geçirdikleri tespit edildi.

Operasyon neticesinde ele geçirilen maddeler arasında 579 kilogram 300 gram likit halde kokain, 7 kilogram 790 gram kokain (7 paket halinde preslenmiş olarak), 20 kilogram 500 gram gübreye emdirilmiş halde kokain, 625 gram kokain maddesi ve 827 kilogram 500 gram uyuşturucu madde çoğaltımında kullanılan ara kimyasal maddeler yer aldı. Ayrıca, bir uyuşturucu presleme makinesi, baskı kalıpları, hassas terazi ve pompalı tüfek gibi çeşitli malzemelere de el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Samsun Haber Uyuşturucu Uyuşturucu operasyonu Narkoçelik-11 Operasyonu