Narkoçelik-14 Operasyonlarıyla 322 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı'nın 42 ilde düzenlediği 'Narkoçelik-14' operasyonları büyük başarıyla sonuçlandı. Operasyonlar kapsamında 322 kilogram uyuşturucu ve 135 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 321 zehir taciri ve sokak satıcısı da yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların milletin desteği ve dualarıyla kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

İçişleri Bakanlığı'nın ülke genelinde yürüttüğü 'Narkoçelik-14' operasyonları, önemli bir başarıya imza attı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, operasyonlar neticesinde 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlar sırasında 321 zehir taciri ve sokak satıcısı da yakalanarak adalet önüne çıkarıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların başarısını ve halkın desteğini sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözlerle ifade etti: "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz milletimizin destek ve dualarıyla kararlılıkla devam edecek. Her an enselerindeyiz, bizden kaçamayacaklar."

Bakan Yerlikaya, operasyonların detaylarına da değinerek, son 10 ay içinde gerçekleştirilen operasyon sayısını ve ele geçirilen uyuşturucu miktarlarını paylaştı. Bu kapsamda, toplamda 39 bin 661 operasyon düzenlenirken, 121 ton uyuşturucu madde, 42 milyon adet uyuşturucu hap ve 157 milyon kök kenevirin ele geçirildiği bilgisi verildi. Operasyonlar sonucunda 310 bin 639 şüpheli yakalandı ve bunlardan 28 bin 44'ü tutuklandı.

Operasyonlara, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde 682 ekip, 2 bin 46 personel, 3 helikopter unsuru ve 44 narkotik dedektör köpeği katıldı. İstanbul, Konya, Şanlıurfa, Manisa, Samsun gibi 42 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, uyuşturucuyla mücadelede önemli mesafe kat edildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Narkoçelik-14 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Uyuşturucu