NASA'nın Yarışmasında İTÜ Rüzgarı Esecek

TAKİP ET

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rover Takımı, dünyanın önde gelen üniversiteleriyle yarışacak olan University Rover Challenge'a katılacak. Takım, uzay keşif robotları tasarlayıp üreterek mayıs ayında ABD'de gerçekleşecek yarışmada çalışmalarını sergileyecek.

İTÜ Rover Takımı, 2017 yılından beri uluslararası alanda yarışmalara katılarak Türkiye’yi temsil ediyor. Mayıs ayında NASA tarafından düzenlenen University Rover Challenge’a katılacak olan İTÜ Rover Takımı, uzay keşif robotları tasarlayıp üretiyor. Rover adı verilen bu robotlar alt yürür, robot kol ve bilim sisteminden oluşuyor. Takımın tasarladığı Rover, üzerindeki bilim sistemiyle toprak parçasının canlılık analizini yapabiliyor.

İTÜ Rover Takımı, farklı disiplinlerden oluşan altı ekibin birleşimiyle çalışmalarını sürdürüyor. Takım, mekanik, elektronik, yazılım, bilim, organizasyon ve tasarım alanlarında uzmanlaşmış ekiplerden oluşuyor. Üniversitenin tüm fakültelerinden destek alarak, geleceğin uzay çağında önemli bir rol oynamayı hedefliyor.

İTÜ Rover Takımı, Türkiye’yi dünyanın en prestijli rover yarışmalarında temsil ediyor. 2017 yılından bu yana çeşitli ödüllere layık görülen takım, Gümüş Madalya, Bronz Madalya, Robot Kol Özel Ödülü, Bilim Özel Ödülü, Sunum Özel Ödülü gibi başarılar elde etmiştir.

İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ Rover Takımı NASA University Rover Challenge türkiye ABD NASA yarışması teknoloji bilim samsun samsunhaber haber