Neden Online Check-in Yapmayı Tercih Etmelisiniz?

TAKİP ET

Bildiğiniz gibi uçak bileti satın aldıktan sonra yapmanız gereken bir işlem daha oluyor. Bu işleme de check-in adı veriliyor. Uçakta yer belirleme işlemi olarak kısaca tanımlayabileceğimiz check-in işleminin mutlaka havaalanında yapılması gerekmiyor. İnternetten online olarak da bu işlemin yapılabildiğini belirtmeliyiz. Hatta günümüzde çok sayıda kişi zamandan kazanmak için seçimini online check-in uygulamasından yana kullanıyor.

Bugünkü yazımızda, bu işleme dair merak edilen tüm konulara açıklık getireceğiz. Ancak öncesinde Pegasus online check in avantajı konusunda birkaç bilgi aktaralım. Online check-in işleminin sağladığı en önemli avantaj zamandır. Bu işlemi internetten yapanların havaalanına çok erken saatlerde gitmesine gerek kalmıyor. Uçuş seferinden kısa bir süre öncesinde havaalanına ulaşmak yeterli oluyor.

Özellikle zaman yönünden sıkıntısı olanlar ya da trafiğin yoğun olduğu saatlerde havaalanına ulaşması gerekenler için konunun daha da önem kazandığını söyleyebiliriz. Ayrıca Pegasus internet sitesi üzerinden online olarak check-in yapılırken ek hizmet satın alma işlemlerinin de yapılabildiğini ekleyelim. Ek hizmetler arasında en önemli olanlardan biri ek bagaj hakkıdır. Uzun süreliğine seyahate çıkanlar ya da yanında fazla eşya götürmesi gerekenler ek bagaj hakkı almak isteyebilir. Ek bagaj hakkı almak için de Pegasus’un ek hizmetler sayfasının ziyaret edilmesi gerekir. Bu da online check-in işlemi sırasında yapılabilir.

Bir diğer avantaj da bagajınızı teslim edeceğiniz kontuarı belirleyebiliyor olmanızdır. Sadece bagajları teslim etmek değil, sizin belirlediğiniz yerden bagajlarınızı teslim almanız da mümkün! Havaalanlarında en uzun süre beklenen işlemlerin başında bagaj vermek ve bagaj teslim almak oluyor. Online check-in işlemi sırasında bu problemin de ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle havaalanına ulaştığınızda bagajınızı teslim etmek için uzun süre sıra beklemenize de gerek kalmaz.

Online Check-in Nasıl Yapılır?

Online olarak bu işlemi yapmak için uzun bir zaman ayırmanız gerekmez. Dakikalar içerisinde işleminizi tamamlayabilirsiniz. Öncelikle flypgs.com adresini ziyaret etmeniz gerekiyor. Daha sonra check-in sekmesine tıklayın. Rezervasyon numarası yani PNR numarası, isim ve soyisim gibi bazı bilgileri ilgili alana eksiksiz ve hatasız şekilde yazmalısınız. Sonrasında anında ilgili sayfaya yönlendiriliyorsunuz. İşleminizi dakikalar içerisinde yaparak havaalanına çok erken saatlerde gitme derdinden kendinizi kurtarabilirsiniz.

Burada önemli bir noktaya da dikkat çekmek isteriz. İnternet üzerinden online check-in işlemini yapabilmeniz için belirli bir zaman bulunuyor. Söz konusu işlemin avantajlarından faydalanmak için hangi zaman dilimleri içerisinde bu işlemin yapılması gerektiğini de bilmelisiniz. En erken 7 gün öncesinden ve en geç de uçuşunuzdan 60 dakika öncesinde online check-in işlemi yapılmalıdır. Bu bilgi yurt içi uçuşlarda yani iç hatlarda geçerlidir. Yurt dışı uçuşlarda ise en geç uçuşunuzdan 60 dakika öncesinde online olarak işleminizi gerçekleştirmeniz gerekiyor. 

Site üzerinden havaalanlarının online check-in uygunluklarını öğrenme imkanının olduğunu bilmeyenler için aktaralım. Bu sayede işleminizi havaalanından mı yoksa internetten mi yapacağınız konusunda karar vermeniz de kolaylaşacaktır.

Online Uçak Bileti Nasıl Alınır?

Sadece online check-in işleminizi değil, aynı zamanda ucuza uçak bileti satın alma işleminizi de internetten online olarak yapabileceğinizi belirtelim. Pegasus internet sitesinin sunduğu ucuz uçak bileti sayesinde seyahat için ayırdığınız bütçeden tasarruf yapabilirsiniz. Siteye tıklayarak “Ucuz Uçak Bileti Ara” sekmesini kullanmanız gerekiyor. Bu alanda ilgili bölümleri doldurun ve sonrasında karşınıza tüm sefer seçeneklerinin çıkmasını sağlayın.

Pek çok hava yolu firması ile kıyaslandığında uçak bileti fiyatlarının çok daha ucuz olması nedeniyle biletinizi Pegasus’tan alabilirsiniz. Ayrıca 30 günlük uçuş seferi planlamasını görebilir ve tüm fiyatları gözden geçirebilirsiniz. Hepsinden önemlisi gördüğünüz fiyat üzerinden yerinizi ayırmanız mümkün olabiliyor. Dilerseniz hiçbir ücret ödemeden 24 saat içerisinde iptal etme şansınız da oluyor.

Tüm uçuşları görüntülemenizin ardından seçtiğiniz uçuş seferi için bilet satın alma işleminizi de gerçekleştirebilirsiniz. İndirimlerden faydalanmak için de mail listesine üye olmanız son derece mühim! İndirimli uçak bileti kampanyalarından ilk olarak mail listesine üye olanlar haberdar oluyor. Bir anlamda acele edenler indirimli biletler tükenmeden satın alabiliyor da diyebiliriz. Bu nedenle, Pegasus mail listesine üye olmanızı ve ucuz bilet arayışınızı flypgs.com adresi üzerinden yapmanızı tavsiye ederiz!