Nefes nefese

TAKİP ET

Türkiye seçim tarihinde dün akşam inanılmaz bir gece yaşadı. Saat 23.30 itibariyle halen seçimi ilk turda kazanan olmadı. Yüzde 90 dolayında sandık açılırken, nefes nefese bir yarış yaşandı.

14 Mayıs 2023 pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri oy oranlarındaki belirsizlik sürüyor. Gazetenin yayına hazırlandığı saat 23.30 sıralarındaki son verilere göre birinci turda Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50'yi hiç bir aday geçemedi. Sandıkların yüzde 74,4'ünün açıldığı öne sürüldü.

ANKA VE AA HERKESİ  ŞAŞIRTTI

Seçimde şu ana kadar 14 milyon oy sayılmazken, sürekli itiraz yapıldığı da belirtiliyor. Hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı'ndan 'sandıkları bırakmayın' uyarısı yapılıyor. Oylar sayıldığında yüzde 50+1’ini alan seçimi ilk turda kazanabilir. Bu arada seçim verilerini açıklayan ANKA ile Anadolu Ajansı arasında da farklı sonuçlar açıklanması da dikkat çekiyor.

YSK'DAN AÇIKLAMA YOK

ANKA’ya göre sandıkların yüzde 90 sayıldı. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 45,2, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan 49, Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan 5,3, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ise yüzde 0,4'de kaldı. Anadolu Ajansı’na göre ise Erdoğan’ın oyu 49,86, Kılıçdaroğlu’nun ise yüzde 44,38. Ancak YSK bu verileri doğrulayan bir açıklama yapmadı.